Izvor:Foto: Shutterstock

HAPŠENJE U BEOGRADU: Krao novac, kartice i telefone

Izvor: Tanjug

03.08.2024.

16:10

PO NALOGU javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici Policijske stanice Zemun doneli su rešenje o zadržavanju uhapšenog S.S. zbog izvršenja produženog krivičnog dela krađa, krivičnog dela falsifikovanje i zloupotreba platnih kartica i krivičnog dela neovlašćeno korišćenje motornog vozila.

Okrivljenom se stavlja na teret da je tokom juna izvršio krivična dela na štetu četiri oštećena lica na taj način što je iz nezaključanih automobila i kuća oštećenih oduzeo novac, bankovne kartice, laptop i mobilne telefone, nakon čega je jednu od ukradenih bankovnih kartica 12 puta neovlašćeno upotrebio i pribavio sebi protivpravnu imovinsku korist, saopštilo je danas Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

Okrivljenom se takođe stavlja na teret da je 26. juna u Zemunu uočio nezaključano parkirano vozilo marke “Fiat Punto”, u koje je ušao i iskoristio činjenicu što se u bravi nalazio ključ, startovao vozilo i odvezao se, nakon čega je 28. juna od strane policijskih službenika primećeno i zaustavljeno vozilo kojim je upravljao okrivljeni.

Pred javnim tužiocem okrivljeni se branio ćutanjem, a imajući u vidu da je u pitanju lice koje nema prijavljeno prebivalište, na predlog Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, Treći osnovni sud u Beogradu je doneo rešenje kojim je prema okrivljenom određen pritvor.