Izvor:Foto: Profimedia

"OSEĆAM SE ZABORAVLJENO" Boriša priznaje: "Mnogo je teško"

Izvor: Nportal

05.08.2024.

15:24

BORIŠA Simanić, košarkaški reprezentativac Srbije, prošle godine proživeo je pravu dramu. Na Svetskom prvenstvu u Manili, u utakmici protiv Južnog Sudana, doživeo je tešku povredu. Ubrzo je podvrgnut hitnoj operaciji u kojoj mu je odstranjen bubreg.

Srbija je tih dana sa zebnjom čekala vesti o njegovom zdravstvenom stanju i molila se za oporavak stamenog mladića, rodom iz LJubovije.

Životna borba koju je vodio Boriša Simanić dala je snagu našoj reprezentaciji da prvenstvo završi na najlepši mogući način, osvajanjem srebrne medalje.

O drami koju je preživeo, naš košarkaš pričao je kasnije za Sportal.

- Prva tri dana nisam znao gde se nalazim. Stvarno su bili veliki bolovi, da ne pričam šta je sve bilo. Imao sam sondu i sve što ide posle operacije. I, onako, stomak mi se naduo malo više. Sve mi je bilo čudno jer nisam nikada tako nešto operisao, da znam kako to ide.

Od tada je prošlo godinu dana. Naša reprezentacija otputovala je na Olimpijske igre u Pariz. Ovog puta bez Boriše, koji ih bodri iz Beograda.

- Sa svima sam u kontaktu. Ostao sam u toj njihovoj grupi i pred svaku utakmicu pošaljem poruku podrške. Znam da im je to prošle godine mnogo značilo, pa da ne menjamo ritual. Mnogo je teško što nisam tamo da zaigram, ali bilo je očekivano da za ovaj turnir ne budem u prilici da im pomognem. Naravno da sam imao veliku želju da otputujem sa njima i pružim im podršku – rekao je za Republiku.

BloombergAdria.com

 

Iako ima samo 26 godina, njegova dalja sportska karijera je pod znakom pitanja.

- Prošao sam kroz pripreme sa reprezentacijom, sada radim individualno i siguran sam da ću biti spreman za nastavak karijere, ali još ne znam gde. Mnogo je teško naći klub koji će angažovati igrača sa ovakvom povredom.

- Moja želja je da to bude negde u Srbiji, jer je tu doktor Gaga, u kog imam puno poverenje. Da bih to ostvario, potrebna mi je pomoć saveza i države, da napravim adekvatan ugovor. Dosad sam imao neka obećanja, ali je ostalo samo na tome.

BloombergAdria.com

 

- Polako se osećam zaboravljenim - priznao je Boriša Simanić.

(Story)