Izvor:Foto: A. Stevanović

BEBEK: Obaveza nam je da slavimo "Oluju"

Izvor: Nportal

05.08.2024.

19:19

ŽELJKO Bebek ipak je pevao na proslavi vojne akcije hrvatske vojske "Oluja".

On je održao koncert u Ličkom Osiku 4. avgusta, a pre proslave se oglasio na Instagramu gde je najavio svoj nastup.

Mnogi su bili ubeđeni da je ovo prvi put da je Bebek nastupao na jednom ovakvom "događaju", ali prevarili su se.

Željko je već jednom nastupio na proslavi "Oluje" i to davne 2012. godine, kao gost na koncertu Marka Perkovića Tompsona, poznatog po izrazitim nacionalističkim stavovima.

BloombergAdria.com

 

Na pitanje novinara šta za njega znači „Oluja”, roker je svojevremeno slikovito objasnio i izjavio, po mnogima, skandalozne stvari, budući da je u toj istoj Srbiji gradio karijeru.

– To je najveći događaj koji se dogodio u hrvatskoj istoriji! „Oluja” je bila potpis na sve što je učinjeno za osamostaljenje i uspostavljanje nezavisne hrvatske države. „Oluja” je akcija s kojom smo napokon dobili Hrvatsku, bez obzira na to što nas je svet priznao i pre, još u vreme kada je predsednik Tuđman svojim delovanjem i svojim radom sve to osigurao. Slaviti dan „Oluje” nije nam samo pravo, nego i obaveza svakog Hrvata koji voli svoju domovinu - izjavio je Bebek tada za Dnevni.avaz.

BloombergAdria.com

 

Bebek nije jedini koji je pevao na dan "Oluje". Pre nekoliko godina, povodom godišnjice vojno-policijske akcije "Oluja", tokom koje je ubijeno najmanje 1.886 osoba srpske nacionalnosti i proterano najmanje 250.000 stanovnika bivše Republike Srpske Krajine, pevala je Jelena Rozga. 

NJen postupak izazvao je bes stanovnika Srbije, ali ono zbog čega je ova pevačica bila na udaru jeste i njen nastup nakon skandala.