Izvor:Foto: N. Skenderija

NASLEDIO TALENAT: Po ocu Vuka Kostića nazvane dve ulice

Izvor: Nportal

13.12.2021.

18:08

JEDAN od naših najboljih i najangažovanijih glumaca je svakako Vuk Kostić. Malo je poznato da on glumu ima zapisanu u genima. Talenat je nasledio od svog oca, čuvenog glumca Mihaila Kostića - Pljake.

Pljaka je bio je glumac Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a igrao je u više domaćih filmova. Često su ga poredili sa DŽejmsom Dinom, a njegov šarm i harizmu Vuk je nesumnjivo nasledio.

Vuk je jednom prilikom za medije istakao da je njegov otac bio vrlo ponosan na njega otkad je počeo da pravi prve glumačke korake, najpre u grupi Miroslava Aleksića, a potom i na studijama. Kako Vuk kaže, iako mu je teško što otac nije uz njega, on zna da ga on odnekud gleda.

- On je na mene bio ponosan uvek. Otkad sam pošao kod Mike u grupu i upisao fakultet. Ču'š žao... Naravno da jeste, ali prošlo je 15 godina otkad nije sa nama. Umro je 2001. godine, ali ja znam da i sada može da me vidi ― iskren je bio Vuk pre nekoliko godina dok je pričao o očevom preranom odlasku.

Kada je čuveni Pljaka preminuo od leukemije, Vuk je imao samo 22 godine, i tek je počinjao svoju karijeru, pa mu je očeva smrt u tom periodu pala još teže.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".