Izvor:FOTO: Printskrin Instagram domacakinematografija_ / Ata

KLASIĆI: Slika Cece Bojković iz mladosti - početak karijere

Izvor: Nportal

06.08.2024.

18:52

"PRAVA LEPOTA jednog vremena" glasio je jedan od komentara na sliku glumaca iz 1967. godine.

Proslavljena srpska glumica Svetlana Ceca Bojković žena je neverovatne životne priče. Bilo da ste je voleli kao Valeriju Gavrilović u "Porodičnom blagu", Emiliju Popadić u "Boljem životu" ili sestru Antoniju u "Srećnim ljudima", Ceca Bojković pokazala je veličanstven glumački dar i svojim brojnim ulogama oplemenila je srpsko glumište.

BloombergAdria.com

 

Ni njena životna priča nije ništa manje filmska, a ona iza sebe ima tri braka i ćerku, takođe glumicu, Katarinu Kaju Žutić.

Ceca je imala više od 115 uloga na filmu i televiziji tokom duge karijere, a 2005. godine je dobila i počasnu nagradu Dobričin prsten.

I ne čudi podatak da je krenula da glumi sa svega 16 godina. Glumica je rođena 14. decembra 1947. godine, a diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu.

BloombergAdria.com

 

Na njenoj klasi našlo se mnogo slavnih glumačkih imena današnjice, a krajem šezdesetih, kada su studirali, nisu ni mogli da naslute da će gotovo svi ostvariti zavidne i uspešne karijere.

Na jednoj Instagram stranici može se naći fotografija tada mladih i perspektivnih glumaca, nastala 1967. godine, a među njima našla se i dvadesetogodišnja Svetlana Ceca Bojković, koja se nalazi skroz desno na fotografiji.

Tanasije Uzunović, Josif Tatić, Branko Cvejić, Ivan Bekjarev, Gojko Šantić, Dušan Đurić, Đurđija Cvetić i Ceca pozirali su nasmejani na fotografiji, a ovo je verovatno jedna od vrednijih uspomena na legende našeg glumišta na okupu, kako bi ih danas popularno nazvali - klasiće.

Espreso