Izvor:Foto: Profimedia, Jutjub printskrin/SportalRS

Bogdanović otkrio zašto nije hteo da bude KAPITEN Srbije

Izvor: Nportal

10.08.2024.

14:00

KOŠARKAŠI Srbije su porazili Nemačku i osvojili olimpijsku bronzu, drugo odličje na svetskom nivou u dve godine, posle srebra na Svetskom prvenstvu. Istovremeno, druga medalja otkako je Bogdan Bogdanović postao kapiten "orlova".

Još jedno leto za pamćenje košarkaške reprezentacije Srbije, posle Manile i svetskog srebra, živopisni dani u Lilu i Parizu završeni su u subotu u "Bersiju". Napravila je ponovo veliku stvar ova ekipa, bila među četiri reprezentacije na svetu, one olimpijske, nesrećno ostala bez finala protiv Sjedinjenih Američkih Država i dokazala da može na crtu "drim timu", pa porazila prvaka sveta.

BloombergAdria.com

Stvari se menjaju, a jedna od najbitnijih još od pomenutog Svetskog prvenstva 2023. jeste Bogdan Bogdanović kao kapiten nacionalnog tima. Odlično se snašao u toj njemu prirodno namenjenoj ulozi, mada nije bio oduševljen kada mu ju je Svetislav Pešić dodelio. Tu je kada treba da se povuče na terenu, podvikne, pa čak i opsuje i za razliku od tog perioda kada je Vladimir Lučić rešio da ipak ne ide na Mundobasket, sada mu godi "traka".

BloombergAdria.com

- Nikada nisam želeo da budem kapiten, sam sam sebi nabacio nepotreban pritisak, ali je i to iskustvo... Navikao sam se, lepo je biti i velika je čast biti kapiten Srbije. Mislio sam da je trebalo nešto drugačije da radim ili pričam, a ja nisam taj koji puno priča. Nešto kada se stvarno desi, ja tada reagujem i kažem bio kapiten ili ne. Pomoglo mi je iskustvo prethodnih saigrača koji su bili kapiteni, savetovao sam se sa Teom malo (Miloš Teodosić, prim. aut) kada je i on čuo da sam kapiten. Pomažemo se i dalje.

(Sportal)