Izvor:Foto: Tanjug/AP

OSTAJE LI SELEKTOR? Pešić o budućnosti na klupi Srbije

Izvor: Nportal

10.08.2024.

14:45

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić govorio je na konferenciji za medije posle pobede nad Nemcima vredne bronzane medalje na OI.

Iskusni stručnjak smatra da je ovo mogao biti i meč za najsjajnije odličje.

- Uradili smo veliki posao, stručni štab je odradio sve kako treba. Oba tima su zaslužila da igraju finale Olimpijskih igara - rekao je Pešić u uvodu konferencije.

- Bogdan je rekao sve, šta da dodam... Pre početka Olimpijskih igara, rekao sam da je ovo jedan od najkvalitetnijih turnira svih vremena. Veoma smo sreći da smo učestvovali na ovom turniru i srećan sam zbog pobede. Od početka do kraja smo kontrolisali utakmicu, odigrali smo sjajno. Igrali smo kao protiv Amerike. Plan je bio da svako ko nas je pratio košarku i ko razume košarku, da zna da je cilj da zaustavimo Šrudera i Franca Vagnera. Odradili smo sjajno, bilo nam je važno da odbranom donesemo samopouzdanje. Odbrana je organizacija, napad je talenat. Odličan smo posao napravili i svi znaju da imamo veoma dosta talenta u napadu i da to izgleda veoma lako na kraju, ali nije bilo lako. Nemačka je jedan od najboljih timova ikad. Mislim da obe ekipe zaslužuju finale Olimpijskih igara - rekao je Pešić.

Bio je upitan o svojoj budućnosti na klupi Srbije.

- Mislim da nacionalni tim ima budućnost. A kada je reč o meni, sada je vreme za slavlje ovog velikog uspeha i osvajanje medalje na Olimpijskim igrama. Ja nemam nikakav plan. Da budem iskren, nemam plan, prvi put u svom životu ne znam šta želim da radim idućih dana. Želim da budem sa porodicom, prijateljima, da slavim i idem na odmor kao i posle svakog turnira. Ne znam, stvarno ne znam. O srpskoj košarci, svi znaju mene i ja sam uvek tu ukoliko sam im potreban. Za bilo šta, tu sam. Srbija mora znati da iskoristi ovaj uspeh, iako nemamo domaću ligu, iako je košarka jako važan sport u našoj zemlji - rekao je selektor Srbije i zabrinuo naciju.

- Moramo razmišljati šta smo uradili na ovaj način i kako ćemo unaprediti košarku, nije bitno ko je selektor. Sad je važno samo analizirati ovu Olimpijsku igru i da se spremimo za Los Anđeles.

- Da, mnogo je važnije da pobedite nakon poraza, jer tada su svi srećniji. Nisam razmišljao o tome. Srećan sam, deo sam ovog uspeha i ništa više, ništa manje. Tako se osećam u momentu.