Izvor:Foto: M. Vukadinović, Profimedia

ZAŠTO TEO NIJE VIŠE U TIMU? Pešić: "Ta kap je prelila čašu"

Izvor: Nportal

11.08.2024.

13:39

NIJE zlato sve što sija! Košarkaši Srbije nisu uspeli da pobede Amere, ali su nam pokazali kako se igra košarka od prve do poslednje sekunde.

Pred same Olimpijske igre postavljalo se jedno pitanje unutar tima koje je mnoge mučilo: Da li će Miloš Teodosić, nakon što ga je Pešić izbacio iz reprezentacije 2022. godine, biti u timu tokom Olimpijskih igara?

BloombergAdria.com

Kao što smo mogli da vidimo, od Teodosića nije bilo ni traga ni glasa, a ova odluka izazvala je veliku reakciju u srpskoj javnosti, pa je trener Svetislav Pešić pred početak borbe za olimpijsko zlato pokušao da objasni razloge za odluku koju je doneo 2022. godine pred Evropsko prvenstvo.

- Ponekad se podrazumeva da u reprezentaciji treba da igra 12 najboljih igrača, a ja to ne mislim. Smatram da u reprezentaciji treba da igraju sigurno najbolji, ali i oni koji se najbolje između sebe slažu. Jednoj ekipi, naravno, za vrhunske rezultate potrebni su i izuzetni igrači.

To znači igrači visokog kvaliteta, jer na kraju krajeva, košarka je takav sport da u neizvesnim, u teškim utakmicama, igrači donose odluke u zadnjim sekundama – rekao je Pešić za RTS krajem prošle godine.

BloombergAdria.com

Odluku za isključenje Teodosića iz tima doneo je selektor Košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić i to pet dana nakon što su počele pripreme reprezentativaca u kojima je učestvovao i dugogodišnji plejmejker Teodosić. 

Novinar Predrag Gajić otkrio je gostujući u emisiji „Puls Srbije” na Kurir televiziji razlog zbog čega je Svetislav Pešić isključio Miloša Teodosića iz reprezentacije.

Gajić ističe da, prema njegovim saznanjima, Teodosić nije došao na predviđeno mesto u predviđeno vreme, što je za Pešića bila „kap koja je prelila čašu”.

BloombergAdria.com

- Veliko iznenađenje i šok za sve one koji vole košarku, i u Evropi se dosta komentariše ova vest. Sem Pešića, Teodosić zna razlog za ovu odluku. Ja ne pamtim da se bilo kom kapitenu ovako nešto desilo.

- Kada se igrač reprezentacije nalazi na pripremama, onda selektor donosi pravila ponašanja. Teodosić je, prema našim saznanjima, prekršio jedno pravilo, nije bio na predviđenom mestu u predviđeno vreme.

- To je kap koja je prelila čašu. Možda Teodosić nije došao dovoljno spreman na pripreme - rekao je Gajić davne 2022. godine.

(Hello)