Izvor:Foto: Tanjug/Rade Prelić

Otkriveno ko će pevati na dočeku srpskim olimpijcima

Izvor: Nportal

12.08.2024.

17:42

OVO je bilo i očekivano.

Svečani doček srpskih osvajača olimpijskih medalja održaće se večeras, 12. avgusta, sa početkom u 20 časova ispred Starog dvora. Sa balkona dvora, sugrađanima će se obratiti osvajači medalja, zlatni vaterpolisti i strelci Zorana Arunović i Damir Mikec. 

BloombergAdria.com

 

Takođe, biće prisutina i osvajačica srebrne medalje u tekvondou Aleksandra Perišić i bronzani košarkaši. Očekuje da će i osvajač zlatne medalje u tenisu Novak Đoković potvrditi svoj dolazak, saopštio je grad Beograd.

"Veseli se srpski rode"

Danica Crnogorčević će večeras pevati srpskim sportistima na dočeku na balkonu! Oni su se u prethodnim danima vratili iz Pariza, te će večeras narod imati priliku da ih pozdravi ispred Starog dvora, a za to vreme oriće se "Veseli se, srpski rode" kao nikad, saznaje Republika.

Pomenuta pesma postala je simbol radosti i ponosa za mnoge Srbe, a njen značaj dodatno je naglašen nakon što su naši sportisti, počevši od Đokovića, slavili svoje olimpijske uspehe uz ovu melodiju.

Podsetimo, osvajači odličja za Srbiju na Igrama u Parizu 2024. godine su: Damir Mikec i Zorana Arunović u streljaštvu (zlato), Novak Đoković u tenisu (zlato), košarkaška reprezentacija (bronza), Aleksandra Perišić u tekvondou (srebro), vaterpolo reprezentacija (zlato).