Izvor:Foto: Profimedia

"SPREMITE SE, SRBIJA STIŽE"Brutalan tekst američkog novinara

Izvor: Nportal

13.08.2024.

08:40

ZEMLJA od 6,65 miliona stanovnika ima trostrukog MVP-a NBA lige, osvajača 24 grend slema i ogromno iskustvo na Olimpijskim igrama.

Ovako je u uvodu teksta "Spremite se američki olimpijci, Srbija stiže", pisao poznati američki sportski novinar Čak Kalpeper. 

U tekstu objavljenom u "Vašington postu" autor se divi srpskim sportistima na Olimpijskim igrama u Parizu.

Tekst je pisao uoči dvoboja košarkaša i vaterpolista Srbije i Amerike.

"Kao 31-godišnji Srbin sa sedam NBA sezona, dvostruki učesnik Olimpijskih igara i srpski rekorder sa 1.075 poena u svojoj biografiji, Bogdan Bogdanović kao da je već čuo i razmišljao o pitanju šta je to sa Srbijom. Kako to da zemlja malo manja od Južne Karoline, sa nešto manje ljudi od Indijane – 6,65 miliona – igra tako veliku ulogu u raznim sportovima?

- Još uvek tražim odgovor za to - rekao je Bogdanović.

BloombergAdria.com

 

Košarkaše, koji su protiv naših igrali u četvrtak, a onda i vaterpoliste, koji su nam na megdan izašli u petak, upozorili su na hrabrost, koja će ih u tim mečevima sačekati.

Pretnja srpske hrabrosti prolazila je poslednjih olimpijskih dana. U nedelju, jedan od najkompletnijih sportista u istoriji sporta – Novak Đoković – pobedio je 21-godišnjeg Karlosa Alkarasa za zlatnu medalju u muškom tenisu tako što je svojim uobičajenim, neverovatnim mirom, uz prekrasne udarce slavio posle dva taj-brejka.

BloombergAdria.com

 

U tekstu se potom ističe da su košarkaši Srbije protiv Australije načinili najveći povratak u istoriji Olimpijskih igara, pošto su gubili 24 razlike.

BloombergAdria.com

 

Na red su stigli i vaterpolisti, gde se opisao trenutak kada je Nikola Jakšić u poslednjim sekundama postigao gol protiv Grčke za polufinale.

- Srpska hrabrost potiče iz naše prošlosti - prenose Jakšićeve reči.

- Za naš mentalitet utakmica nikad nije gotova. Igramo do kraja - poručio je Nemanja Ubović.

BloombergAdria.com

 

"Svi saradnici na svetu koji su zaduženi da odvlače zvezdu od ometanja nisu mogli da spreče Đokovića da nastavi entuzijastična, ljubazna tri minuta o drugoj superzvezdi i da kaže svojim asistentima da ga puste da nastavi da veliča. Sve je to deo malog giganta zemlje, koja je zanimljiva za pažljivo posmatranje i teška za razumevanje."

U tekstu se pominju još Monika Seleš, Ana Ivanović, Jelena Janković...

Tekst su zaključili Bogdanović rečima.

- Ne znam zašto, ali počinje od ljubavi, valjda od ljubavi prema igri. 

(Sport.alo)