Izvor:Foto: Jutjub printskrin/Dok anđeli spavaju

"To je prva stvar koju đavo govori kad uđe u čoveka"

Izvor: Nportal

13.08.2024.

13:41

OTAC Predrag Popović poznat je po tome što javno iznosi brojne stavove i savete o životu, utemeljene u hrišćanskim učenjima i tradiciji. Budući da je aktivan na društvenim mrežama, stekao je veliki broj poklonika na Jutjubu i Instagramu, gde govori na različite teme. Jedna od tema na koju je govorio jeste samoća i izgovaranje rečenice "ne treba mi niko", i koje opasnosti ovakav stav nosi.

Otac Popović kaže da nas đavo odvaja od suštine kad kažemo da nam u životu ne treba niko.

- Meni ne treba niko. Samo ja i Bog - razmišljanje je koje, kako navodi i upozorava sveštenik, nosi sa sobom brojne zamke jer se na taj način odvajamo od porodice, postajemo lenji i nama je lakše upravljavati bez opiranja. Na taj način čovek uči da voli samoću, a naš sveštenik ističe da takav odnos prema životu može biti opasan.

- Đavo je time udario na suštinu spasenja čoveka, a čovek i dalje ima utisak da je Božji i da služi Bogu. Posle toga je sve veoma lako - započeo je priču otac na svom Fejsbuk profilu.

BloombergAdria.com

 

Dalje je nastavio da objašnjava šta se dešava kad se čovek odvoji od suštine, koju je na početku pomenuo, i koliko je važno da taj isti čovek bude uz svoje bližnje i svoju porodicu da bi u budućnosti prosperirao, a ne utonuo u letargiju i učmalost sopstvenog života.

- Kad čovek izađe iz zajednice, kad čovek izađe iz porodice, veoma je lako njime manipulisati. Prva stvar koju 'demon' radi kada uđe u čoveka jeste to da ga odvaja od porodice. I čovek počinje da voli da je sam i u svojim mislima - objasnio je Popović.