Izvor:Foto: N. Živanović/Profimedia

"MNOGO VOLIM KLOPU": Aleksa obožava taštin specijalitet

Izvor: Nportal

15.08.2024.

08:56

REPREZENATIVAC košarke Srbije, Aleksa Avramović privukao je veliku pažnju na društvenim mrežama zbog njegovog opuštenog ponašanja koji je simpatičan i koji je osvojio navijače u Srbiji i van nje.

Aleksa Avramović, košarkaš koji je osvojio bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.  Rođen u Čačku pre 29 godina, igrao je u Italiji, Španiji i Rusiji. 

Aleksina pričao o ljubavi prema rodnom gradu Čačku inspiriše buduće mlade sportiste. 

Aleksa je u Parizu na slavlju privukao veliku pažnju, ali se nije odvajao od oca koji mu je velika podrška. Time je istakao koliko mu znači porodica: 

- Velika smo familija, držimo se zajedno, i na to sam jako ponosan. U svakodnevnom smo kontaktu i nema toga rođeni brat, brat od strica ili ujaka. Mi smo, jednostavno, braća i šta god kome zatreba tu smo jedni za druge - rekao je u emisiji “Balkanskom ulicom”.

Aleksa često posećuje Čačak, grad u kom je upoznao suprugu Teodoru, bez obzira na to što živi u Beogradu. 

- Upoznali smo se u jednom kafiću iako smo se ranije znali iz viđenja. Odmah sam se zaljubio u nju. Osvojila me je normalnošću i dobrotom. O svojoj ženi imam samo najlepše moguće reči - priznao je.

Mladi košarkaš ne krije da obožava da jede i da važi za velikog gurmana: 

- Mnogo volim klopu, a neko iz porodice uvek se potrudi da me obraduje dobrim ručkom. U poslednje vreme favorit su mi lovačke šnicle, stric sprema roštilj, strina palačinke," otkrio je. Posebno ističe jagnjetinu koju pravi njegova tašta, majka njegove supruge Teodore.

(Blic)