Izvor:Foto: Profimedia

ASISTENT METJUA PERIJA PRIZNAO DA MU JE UBRIZGAO KOBNU DOZU

Izvor: Nportal

16.08.2024.

09:18

IVAMASA SE sada suočava sa potencijalnom kaznom do 15 godina zatvora

Dugogodišnji asistent glumca Metjua Perija, Keni Ivamasa, priznao je krivicu za optužbu da je pokojnom glumce dao ketamin koji je izazvao njegovu smrt, saopštili su tužioci u četvrtak.

BloombergAdria.com

 

Ivamasa se sada suočava sa potencijalnom kaznom do 15 godina zatvora, a njegovo hapšenje dovelo je i do optužbe protiv još četvoro ljudi, uključujući doktora iz Los Anđelesa koji je Perija snabdevao smrtonosnom drogom.

Metju Peri je živeo sa Ivamasom koji je radio kao njegov asistent sve do smrti glumca.  

Ministarstvo pravde saopštilo je da je upravo Ivamasa Periju ubrizgao ketamin na dan kada je umro, 28. oktobra 2023. godine. Kalifornijski tružioci otkrili su da je ovaj 59-godišnjak 7. avgusta priznao krivicu po jednoj tački optužnice - da je ubrizgao supstancu koja je potom izazvala smrt, prenosi Daily Mail.

BloombergAdria.com

 

"Asistent je priznao da je Periju više puta ubrizgavao ketamin bez medicinske obuke, uključujući i davanje više injekcija 28. oktobra 2023. godine, na dan kada je Peri umro", piše u saopštenju Ministarstva pravde.

Sarađivali 25 godina 

Ivamasa je sa Perijem sarađivao 25 godina, a njih dvojica su i živeli zajedno u poslednjem periodu glumčevog života. Veruje se da je upravo on i pronašao Perijevo telo u đakuziju u novouređenoj kući na Beverli Hilsu.

Pored Kenija, optuženi su i DŽasvin Sanga, koju zovu i "ketaminskom kraljicom" Severnog Holivuda, lekar Salvador Plasensija iz Santa Monike, doktor Mark Čavez iz San Dijega i Erik Fleming.