Izvor:Foto: N. Skenderija/Arhiva Novosti

UŽAS U ZAJEČARU: Pronađena tela oca i sina

Izvor: Nportal

16.08.2024.

11:34

Tela oca i sina koji su sinoć pronađena u stanu u Zaječaru poslata su na obdukciju kako bi se utvrdio tačan uzrok njihove smrti. Kako se saznaje, oba tela bila su u poodmakloj fazi raspadanja, tako da golim okom nije bilo moguće uočiti bilo kakve povrede ili rane po telima.

"Komšije su juče oko 21.20 sati prijavile da se iz kuće u kojoj žive otac i sin oseća nesnosan miris. Kako su istakli, smrad se oseća već danima, a toliko je intezivan da ljudi nisu mogli ni da prolaze ulicom, imali su nagon za povraćanjem", kaže izvor i dodaje da je patrola policije odmah po dobijanju poziva izašla na lice mesta.

Na lice mesta došli su i mrtvozornik i forenzičari, međutim telima se nije moglo prići što od smrada, a praktično nisu nisu smela ni da se pipnu jer su se na dodir raspadala.

"Kad su stigli zatekli su horor. Ulicom se nije moglo proći koliko je zaudaralo, a policajci su u kuću ušli sa maramicama preko usta. U kući su zatekli tela i istraga je u toku", objašnjava sagovornik i dodaje da nije bilo tragova obijanja kuće ili premetačine što bi eventualno ukazivalo na to da je neko nasilno ušao u kuću.

"Za sada je isključena mogućnost da je u pitanju pljačka, a i otac i sin nisu bili u zavidnoj finansijskoj situaciji tako da ne bi ni bilo razloga da budu na meti lopova", kaža izvor.

S obzirom na to da uviđaj nije mogao sinoć da se obavi zbog nepodnošljivih uslova, to će biti učinjeno danas.

"Kuća je ostavljena da se luftara cele noći, sva vrata i prozori su otvoreni, a polciija je čuvala objekat, tako da će se danas raditi analiza kuće, forenzičari će opet izaći na lice mesta i uzeti sve neophodne tragove kako bi se slučaj istražio", dodao je izvor.

Komšije su ispričale da su u toj kući živeli stariji muškarac i njegov sin.

"Otac je imao 94 godine i bio je bolestan. Pre sedam dana, 9. avgusta je izašao iz bolnice. Sin je imao 49 godina. Otac je bio penzioner, a ne znamo da li je sin negde radio", rekla su komšije.