Izvor:Foto: P. Milošević

"UVEK JE PROLAZIO GOLGOTU": Sveštenik održao potresan govor

Izvor: Nportal

17.08.2024.

14:01

ZAUVEK nas je napustio omiljeni srpski scenarista, Siniša Pavić

Među prvima na sahranu voljenog scenariste su došli glumac Predrag Smiljković i glumica Eva Ras. Sahrani je prisustvovalo nekoliko desetina ljudi. 

Takođe, scenarista Žarko Jokanović  je sa suprugom Milicom Milšom došao da se pozdrave poslednji put. Milica je bila vidno skrhkana od tuge.

Oko 13.30 sati krenula je povorka ka večnoj kući Siniše Pavića, na licima onih koji su došli da se pozdrave, mogle su se videti suze. 

BloombergAdria.com

 

Opelo pokojnom Paviću održalo je četvorica sveštenika, a jedan od njih održao je govor:

- U njegovim mnogobrojnim delima uvek je postojao onaj jedan čovek koji je radio čestitio i pošteno i nije hteo drugačije. Uvek je prolazio krv i golgotu. Uvek je na kraju, na zadnjim stranicama knjiga ili epizoda, uvek vaskrsavao. Ja sam u tome video ono što je hrišćansko u svim delima našeg pokojnog Siniše. To je zaista nešto što je obeležilo sva njegova dela. Nama, braćo i sestre, ostaje da se Bogu molimo da ga Gospod sa njegovim darom i talentom i njegovom genijalnoću prihvati u Carstvo nebesko i Carstvo božije.

Siniša Pavić je bio najplodotvorniji TV autor u bivšoj Jugoslaviji. Pisao je scenarija za neke od najpoznatijih domaćih serija, poput „Pozorišta u kući“, „Otpisanih“, „Vrućeg vetra“… Scenarista je i filmova „Tesna koža“ i „Laf u srcu“.

„Boljim životom“, krajem 80-ih, počinje i era Pavićevih celovečernjih serija, sa više desetina epizoda, emitovanih po nekoliko godina, u čijem centru zbivanja je najčešće jedna porodica: „Srećni ljudi“, „Porodično blago“, „Stižu dolari“, „Bela lađa“…

(Srbija danas)