Izvor:Foto: Sarić S.

SAHRANJEN PAVIĆ: Reči sina slamaju dušu

Izvor: Nportal

17.08.2024.

14:21

GROBLJEM je odzvanjala pesma "A sad adio..."

Na sahrani se mogla videti kolona ljudi, a među prvima su došli glumac Predrag Stojković, glumica Eva Ras kao i scenarista Žarko Jokanović i njegova supruga Milica Milša. 

- Tata je voleo da sve bude sažeto. Hvala svima što se došli, on nije slučajno ovde proveo poslednju deceniju. Hvala što ste došli da se oprostite sa njim kao čovekom... Znam da je bio dobar čovek, sve je tretirao jednako. Mislim da je tata bio pravi čovek na pravom mestu i mislim da je bio na pravom mestu sa ljudima koje voli - rekao je Vladimir, prenosi "Informer".

BloombergAdria.com

 

Pesmu "A sad adio"  koju je napisala Sinišina supruga LJiljana, zasvirali su trubači. Ova pesma je inače iz serije "Vruć vetar". 

Siniši su četvorica sveštenika održala opelo, a jedan od njih je održao i govor:  

- U njegovim mnogobrojnim delima uvek je postojao onaj jedan čovek koji je radio čestitio i pošteno i nije hteo drugačije. Uvek je prolazio krv i golgotu. Uvek je na kraju, na zadnjim stranicama knjiga ili epizoda, uvek vaskrsavao. Ja sam u tome video ono što je hrišćansko u svim delima našeg pokojnog Siniše. To je zaista nešto što je obeležilo sva njegova dela. Nama, braćo i sestre, ostaje da se Bogu molimo da ga Gospod sa njegovim darom i talentom i njegovom genijalnoću prihvati u Carstvo nebesko i Carstvo Božje - rekao je sveštenik, prenosi "Srbija Danas".

Scenarista je preminuo u 92. godini života u Vlasotincu, a sahrana je obavljena na tamošnjem groblju.