Izvor:Foto: Profimedia, Jutjub printskrin/ALESTO, N. Paraušić

"RAZVALIĆEMO IH"Vaterpolisti bili ljuti zbog poraza košarkaša

Izvor: Nportal

17.08.2024.

15:10

VATERPOLO reprezentacija Srbije oduševila je naciju osvajanjem zlatne medalje na nedavno završenim Olimpijskim igrama u Parizu.

U finalu "delfini" su igrali protiv selekcije Hrvatske, aktuelnih svetskih prvaka i slavili su rezultatom 13 - 11, za treću uzastopnu zlatnu medalju na Olimpijskim igrma. 

Reprezentativci Srbije imali su trnovit put do novog najsjajnijeg odličja i sa tri poraza grupu su prošli kao četvrtoplasirani tim. Ipak, od početka nokaut faze "delfini" su izgledali potpuno drugačije i ostvarili su tri velike pobede protiv Grčke, SAD i na kraju Hrvatske. 

Kada je Grčka na 11 sekundi do kraja četvrtfinalnog meča izjednačila na 11:11 delovalo je nemoguće da se nešto uradi te su peterci bili evidentni.

Međutim, kao što mu i titula kapitena nalaže, Nikola Jakšić je preuzeo stvar i hladne glave ali čvrste i precizne ruke zabio loptu u gol protivnika dve sekunde pre nego što je sudija odsvirao kraj.

BloombergAdria.com

 

Nakon toga sledila je utakmica protiv SAD. Interesantno, polufinalni meč protiv Amerikanaca vaterpolisti su igrali jutro nakon košarkaške utakmice Srbija - SAD, koju su naši košarkaši na nesrećan način izgubili iako su većim delom utakmice bili bolja ekipa. 

Ovaj poraz uticao je i na vaterpoliste Srbije, otkrio je u podkastu Ace Stojanovića kapiten reprezentacije Nikola Jakšić.

- Najviše nas je iznerviralo samo kad smo izgubili od Amerike u košarci... Tu smo rekli: "Znači, sutra ćemo da ih razvalimo, neće im pomoći ni Bog otac". Samo zbog ovoga što je bilo i zbog načina na koji smo, eto, izgubili jer smo se jako iznervirali - rekao je Jakšić.

Tako je i bilo - Srbija je dobila SAD rezultatom 10 - 6.

Podsetimo, nakon polufinalne utakmice, srpski vaterpolista Nemanja Vico otkrio je da je utakmica košarkaša Srbije i Sjedinjenih Američkih Država i buran kraj dodatno motivisala vaterpoliste.

- Imali smo motiv više zbog juče. Pričali smo o tome u sobi. Naravno, prvo je bio motiv za nas 13 koji igramo, a posle smo pominjali utakmicu od sinoć, da osvetlamo obraz braći košarkašima. Pohvalio bih i njih, izuzetna utakmica, pratili smo ih, da ne zalazimo sad u detalje, znamo svi šta se desilo sinoć - rekao je Vico tada.

Nakon toga je usledio finalni meč sa Hrvatskom, a ostalo je sada već istorija...