Izvor:Foto: Novosti

KER JE ŠMEKER: Doktor "orlova" o detalju nakon meča s Amerima

Izvor: Nportal

17.08.2024.

19:36

KOŠARKAŠKA reprezentacija Srbije osvojila je bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu, a i dalje ostaje žal za onim što se desilo u polufinalnom meču sa Amerikancima, kada je naš tim bio nadomak velikog trijumfa nad "drim timom".

Čitav svet i dalje priča o tom meču, a ponovo ga se u Jutarnjem programu RTS-a dotakao doktor Košarkaške reprezentacije Srbije, Dragan Radovanović, koji je istakao da je ovo bila možda i najbolja utakmica koju je naša zemlja odigrala na međunarodnim takmičenjima u 21. veku.

- Sve ste videli, ima tu različitih priče koje kruže. Naravno, ostaje jedan veliki žal. Amerikanci su sami rekli da im je to najbolji drim tim u istoriji. Naš tim je odigrao najbolju reprezentativnu utakmicu, bar koju sam ja gledao u reprezentaciji za 24 godine. Bili smo nadomak uspeha - rekao je Radovanović.

Otkrio je Radovanović i kakav je "šmeker" ispao selektor reprezentacije SAD, Stiv Ker, koji je uradio sjajnu stvar nakon što su Amerikanci uspeli da dođu do pobede.

BloombergAdria.com

 

- Neću da ulazim u razloge, ali ću samo jednu stvar da kažem. Kada smo završili sve, tri fizioterapeuta i ja smo izašli ispred dvorane kod službenog ulaza, a levo od nas je bio stručni štab američke reprezentacije. Stiv Ker, njihov selektor, uzeo je iz frižidera četiri konzerve piva i došao kod nas i obratio nam se: "Samo želim da vam kažem da mi je mnogo žao što ste izgubili, vi ste veliki tim, koji igra fantastičnu košarku i želim vam sve najbolje".

Time je najbolje opisana utakmica od strane čoveka koji je selektor SAD - otkrio je doktor reprezentacije Srbije.