Izvor:Foto: N. Skenderija

U NAREDNOM SATU STIŽU PLJUSKOVI: RHMZ izdao novo upozorenje

Izvor: Nportal

19.08.2024.

12:54

U NAREDNOM satu prvi oblačni razvoji sa kratkotrajnim pljuskovima i grmljavinom očekuju se na jugozapadu Srbije, piše u najnovijoj najavi RHMZ koja je objavljena nešto posle 12 časova.

Podsetimo, za danas su najavljene nepogode na zapadu i jugu Srbije dok su sutra na "udaru" centralni i severni delovi zemlje sa Beogradom.

Toplo i nestabilno vreme

Pljuskovi i grmljavine danas posle podne i uveče (19.08.) biće češći na zapadu i jugu Srbije, dok će na severu i istoku biti suvo sa sunčanim intervalima i dalje sa maksimalnom temperaturom oko 35 °S.

U utorak (20.08.) promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno, mestimično s kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, češćim u centralnim i južnim krajevima Srbije. Pljuskovi će ponegde biti praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom. Van grmljavinskih razvoja vetar će biti slab do umeren, različitih smerova, u donjem Podunavlju, Braničevu i Banatu povremeno i pojačan, južni i jugoistočni. Najniža temperatura od 16 do 22 °S, a najviša od 27 °C na zapadu i jugu Srbije do 34 °S u Banatu.

BloombergAdria.com

 


U sredu (21.08.) promenljivo oblačno i nestabilno, mestimično sa pljuskovima i grmljavinom. Od četvrtka (22.08.) padavine će, uz dnevni razvoj oblačnosti, biti češće u brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije, dok će u ostalim krajevima uglavnom biti suvo sa sunčanim intervalima. Maksimalna temperatura od 30 do 36 °S.