Izvor:Foto: Profimedia

DA BI UNUKA PRIPALA SINU Baka ubila snajku pa presudila sebi

Izvor: Nportal

20.08.2024.

08:15

KETLIN Li (65), smrtno bolesna penzionerka, ubila je svoju bivšu snajku, Marisu Galovej (45), a zatim izvršila samoubistvo. Navodno, ovaj zločin je počinila kako bi starateljstvo nad unukom (4) pripalo njenom sinu Zakariju Ridu.

Žena koja je ubila majku svoje unuke pre nego što je izvršila samoubistvo učinila je to u sklopu bolesne, razrađene zavere da svom sinu obezbedi da dobije puno starateljstvo nad četvorogodišnjim detetom, navodi se u novim sudskim dokumentima.

Sada su Galovejevi roditelji, Nensi i DŽon Galovej, podneli hitnu sudsku peticiju tvrdeći da je Rid pobegao u svoju "kuću vrednu više miliona dolara" u Čikagu sa njihovom voljenom unukom Lili pod izgovorom da "oplakuje" devojčicinu majku ali uskraćujući bilo kakav kontakt sa babom i dedom.

- Jasno je da je Ridova majka imala nameran plan da ubije Marisu kako bi obezbedila starateljstvo za svog sina - navodi se u sudskim dokumentima.

- Nažalost, i Rid je pokazao apsolutnu nameru da ostvari iste ciljeve svoje majke jer je odbio da nam omogući bilo kakav pristup Lili za skoro 3 nedelje - kažu roditelji ubijene Marise.

Baka i deda, Nensi i DŽon koji žive u Kejp Meju, traže od sudije Vrhovnog suda na Menhetnu da im prenese Marisino vreme koje joj je ostalo za starateljstvo nad devojčicom, koje je predočeno u ugovoru o starateljstvu sa Ridom iz 2022. godine, prema pravnim dokumentima podnetim u petak.

Takođe traže da Rid bude primoran da živi u NJujorku dok Lili ne napuni 18 godina kako bi mogla da zadrži blizak odnos sa bakom i dedom i sa svojom polusestrom Marijel, jednogodišnjom ćerkom koju je Marisa imala sa donatorom sperme, pokazuje dokumentacija.

Galovejevi trenutno imaju starateljstvo nad Marijel, rekli su policijski izvori za The Post.

Nensi je, u srceparajućem iskazu pod zakletvom, izložila ljubavni odnos koji su ona i njen muž imali sa Lili, piše NYPost.

- Kada se nismo videli, koristili bismo Fejstajm skoro svaki dan - napisala je Nensi u izjavi pod zakletvom.

Nensi i DŽon su aktivno učestvovali u podizanju devojčice, čak su joj menjali pelene i hranili je kao bebu, a kako je odrasla, svako od baka i deda ima posebne aktivnosti koje vole da rade sa njom, kaže se u dokumentu.

- Naša Marisa je bila najbolja majka, voleli bismo da budemo uključeni u sve aspekte brige o bebi, malom detetu i na kraju o devojčici kakva je Lili trenutno - napisala je Nensi.

Nensi je rekla da joj je "izuzetno neprijatno" što je primorana da podnese peticiju, ali je zabrinuta da bi se Lili otuđila od mamine strane porodice ako oni ne intervenišu.

Baka je iznela istoriju "burne veze" Marise i Rida od kada su se par razišli i njihove sporne borbe za starateljstvo. Tvrdila je da je par izlazio pre nego što je Marisa zatrudnela, ali je rekla da je njihova veza prekinuta jer se u ljubavni odnos umešala "Ridova majka".

Marisa i Rid su živeli zajedno sve dok ona "nije bila primorana da se iseli 25. jula 2021. jer se plašila za svoju bezbednost", objašnjava Marisina majka.

Par je na kraju sklopio ugovor o starateljstvu nad Lili 4. novembra 2022. godine, gde ju je mama imala devet od 14 noći, a ostale su bile Ridovo vreme sa devojčicom, kažu sudski papiri.

Otuđeni par se takođe složio da će oboje živeti u pet opština na području NJujorka dok Lili ne završi srednju školu, osim ako se oboje drugačije ne slože ili im sud naredi, tvrdi se u podnesku.

Sada, baka i deka žele da preuzmu majčino starateljstvo na njih i da ga dele sa ocem devojčice.

(Telegraf)