Izvor:Foto: Tiktok printskrin/tastyriah

KONOBARICA: "Kada želimo da gosti odu, koristimo OVAJ TRIK"

Izvor: Nportal

20.08.2024.

21:22

Mnogi komentatori složili su se da koriste isti trik...

Rad u restoranu može biti naporan, posebno ako imate posla sa zahtevnim mušterijama koje vam posao čine još težim nego što bi trebao biti. Ipak, jedna konobarica sada je otkrila da postoji trik koji konobari koriste kada imaju posla sa stolom mušterija koje ne vole, a to bi vam moglo pomoći da shvatite da li ste vi problem kada idete na ručak.

Naime, kako je prošle godine objavio "Mirror", konobarica je postavila viralni video na TikToku u kojem je rekla da unapred ispisuje račun za stolove za koje želi da brzo napuste mesto, umesto da čeka da oni to zatraže.

Obično, kada zatražite račun u restoranu, vaš konobar će otići do svog računara da ga ispiše i donese vam ga, ali ako ga odmah izvadi iz džepa čim ga zatražite, to možda znači da vam diskretno nagoveštava da požurite i odete.

Konobarica, koja objavljuje pod korisničkim imenom "tastyriah", podelila je video sebe kako drži račun i napisala: "Kada gosti kažu 'mogu li dobiti račun', ali ja ga izvučem iz džepa jer sam čekala da odete iz mog dela restorana."

Mnogi komentatori, takođe radnici u restoranima, složili su se da koriste isti trik kako bi pokušali da ubrzaju odlazak određenih mušterija, iako to obično prate rečenicama poput "platite kad god budete spremni" i da "nema žurbe".

"Ostaviću račun ovde pa kad god budete spremni. Suptilno ga ostavim bliže muškarcu da zna da mora platiti", komentarisala je jedna korisnica, dok je jedan korisnik dodao: "Kažem da nema žurbe kad želim da žure više nego ikada pre."

Ipak, drugi komentatori insistiraju na tome da se situacija može dogoditi i obrnuto, kada gost želi da plati račun i ode, ali ga osoblje ignoriše.

"To funkcioniše u oba smera! Kada sediš i gledaš konobaricu 20 minuta s uplakanom decom koja mole da odu, ali nikako da donesu račun,” glasio je jedan komentar.

(SD)