Izvor:Foto: X printskrin/@jenniferzeng97

Što su kola širom zemlje "zatrudnela" na paklenim vrućinama?

Izvor: Nportal

22.08.2024.

17:32

KAO da su pred pucanje...

Društvenim mrežama kruže fotografije i snimci automobila u Kini čija je površina naizgled naduvana ili, kako neki kažu - "trudna". Usled velikih vrućina i izloženosti suncu, ali i zbog loših vinilnih nalepnica, loših folija.

Toplotni udari pogađaju ovoga leta ne samo Srbiju, već i severnu Zemljinu poluloptu, što je u Kini dovelo do nekoliko neobičnih slučajeva "naduvanih" automobila.n

Društvenim mrežama se širi video koji prikazuje nekolicinu automobila sa velikim mehurima na haubama i vratima, pa su ih neki već prozvali "trudnim" automobilima i objasnili da je reč o lošim vozilima kineske proizvodnje čiji lak može da nabubri kad je dugo izložen suncu i velikim vrućinama.

Međutim, istina je nešto drugačija, jer se na snimci nalaze ne samo automobili kineskih, već i evropskih proizvođača, sa sličnim problemom. Ono što se može primetiti jeste da po pravilu to nisu automobili obojeni bojom iz klasične palete, već se ističu nekom neobičnom nijansom. Dakle, reč je o naknadnoj doradi, najvjerovatnije u obliku folija koje prekrivaju celu površinu vozila. Loše izvedeno lepljenje takve folije, pogotovo ako je ona slabijeg kvaliteta, može dovesti do naduvavanja po vrućini, što izgleda zabavno, ali sigurno nije dobra reklama za one koji su automobile oblepljivali.

Folije se na automobile stavljaju kako bi im se promenila boja, zaštitio originalni lak ili tek personalizovao izgled, a neretko se na njima nalaze i otisnute reklame ili druge grafike. U svakom slučaju, dobro je to raditi s kvalitetnijim materijalom i kod nekoga ko zna šta radi. Inače, ako ne pazite, automobil bi vam mogao isto ovako "zatrudneti".