Izvor:Foto: Profimedia, ATA images

PONOSNA NA SVOJE PREZIME: Ko je Sonja - mlađa Sašina ćerka?

Izvor: Nportal

25.08.2024.

15:12

PREDRAG i Svetlana Danilović imaju troje dece, a svi su krenuli sportskim stopama i veoma su uspešni.

Olga Danilović, najstarije dete poznatog para, legendarnog košarkaša i predsednika Košarkaškog saveza Srbije Predraga Saše Danilovića i ugledne sportske novinarke Svetlane Danilović, ima već sjajnu tenisku karijeru.

Ona je do sada postigla neverovatne uspehe i za sada je najpoznatija među decom Danilovića, ali svetla karijera smeši se i njenom bratu i sestri.

Očevim putem krenuo je i Vuk Danilović, koji je upravo odveo Srbiju do bronze na Evropskom prvenstvu za kadete na kome je bio jedan od najboljih košarkaša. Međutim, i Sonja Danilović se bavi sportom! 

BloombergAdria.com

Naime, Sonja, 5 godina mlađa od Olge, uspešna je odbojkašica.

Iako je još uvek tinejdžerka, Sonja Danilović već ima ozbiljnu karijeru, pa je sa evropskim i svetskim šampionkama trenirala već kao 14-godišnjakinja i tada počela da igra seniorsku odbojku. 

– Od malena slušam priču o očekivanjima, jer smo iz porodice Danilović. Time se više bave drugi ljudi, a moji najbliži mi nikada nisu nametnuli nikakav pritisak. Ne osećam da sam dužna da uradim nešto u sportu samo jer mi je prezime takvo kakvo je. Treba zbog sebe da uspem, a ne zbog njih. Što sam starija bolje se nosim sa tim. Stvarno uz moju porodicu osećam da te priče okolo, bilo pozitivne ili negativne, ne treba da me opterećuju – rekla je u intervjuu za "Mocart sport" sa samo 16 godina Sonja Danilović i jasno se vidi da je pritisak nije slomio.

– Ponosna sam do neba što se prezivam Danilović i nikad ne bih menjala to, bar ne dok se ne udam. Kad je sportski život u pitanju nikada nisam krila ko sam, ali ovako van sporta mi nekad padne na pamet da li bi se ljudi drugačije ponašali da ne znaju čija sam ćerka – istakla je ona tada.

(Glossy)