Izvor:FOTO: Ata / Profimedia / Printskrin Instagram severina

Prvo oglašavanje Severine nakon zadržavanja na granici

Izvor: Nportal

26.08.2024.

15:25

KAKO SU mediji preneli Severina je sinoć zadržana na granici, kada je pokušala da uđe u Srbiju.

Srpska policija je sprovela redovnu proceduru, kao i za sve čije izjave naši državni organi procene kao sporne. Posle razgovora sa nadležnim organima, Severina je puštena da uđe u Srbiju, ali se ona samoinicijativno vratila u Hrvatsku.

BloombergAdria.com

 

Ovakve razgovore često sprovode i hrvatski carinici.

Severina se danas oglasila saopštenjem sa željom da se čuje i njeno viđenje događaja u kojem je opisala razgovor sa carinicima i pripadnicima MUP na graničnom prelazu "Bajakovo". Kako hrvatska pevačica tvrdi, sa menadžerom je krenula na jedan 18. rođendan na kojem je trebalo da nastupi, ali je zaustavljena. Policajci su je ispitivali o njenim ranijim izjavama i stavovima o Srebrenici, o nedavnim objavama na Instagramu koje su se ticale protesta protiv iskopavanja litijuma, kao i o Oluji. Naglasila je da je tada prekinula razgovor.

- Kad su počeli da me ispituju šta mislim o silovanim ženama i o tome što su proterani Srbi iz Hrvatske – ja sam rekla da je svaka žrtva teška, ali da prekidam ovu predstavu i da neću više odgovarati na njihova pitanja, da mi vrati dokumente, jer da na meni neće vežbati silu, jer nisam osoba pogodna za zastrašivanje i da će o svemu ovome sutra čitati u svim medijima, kaže Severina dodajući da je policajcu rekla da "nadređenima poruči da su ispali glupi, jer će samo postići kontraefekat, kao i da ne živi od Srbije.

BloombergAdria.com

 

Nikad mi se ovako nešto nije dogodilo

- Pitala sam ga i ko je ovo naredio, on je pokušao da me uveri da je ovo uobičajena redovna kontrola. Redovna, kažete… Nikad mi se ovako nešto nije dogodilo - ni u Americi, ni Kanadi, ni Švajcarskoj, a pogotovo u zemljama regiona, jer me svi smatraju svojom, rekla je Severina.

Pevačica je dodala i da su carinici i pripadnici MUP "45 minuta detaljno pretresali njeno vozilo i stvari u njemu, kao zadnje sitne švercere", kao i da "voli Srbiju, da joj želi da što pre postane demokratska i da više nikada neće doći dok ovaj, svi znamo koji, ne sjaše sa vlasti".

- Pokušala sam im objasniti nekoliko puta da svako ima pravo na svoje mišljenje, da je verbalni delikt ukinut s ukidanjem komunizma. I da mi je žao svih njih, da ih volim, da su Srbi pošten i dobar narod, i da nikad nisam rekla da su Srbi genocidni, nego su to mediji izmisli.

Puls