Izvor:Foto: Profimedia, Instagram printskrin/ariannamihajlovic

BEZ IJEDNE REČI Mihina udovica se oprostila od Eriksona FOTO

Izvor: Nportal

26.08.2024.

22:21

FUDBALSKI svet tuguje sa švedskim trenerom Svenom Goranom Eriksonom.

Među onima koji su se oprostili od Eriksona je i supruga Siniše Mihajlovića, Arijana.

Ona je na svom Instagram profilu objavili fotografiju Siniše Mihajlovića i Svena Gorana Eriksona iz sezone 2000/2001 i bez ikakvog teksta stavila samo dva – srca.

Mihajlović je braneći boje Lacija i Sampdorije odigrao čak 202 utakmice i postigao 39 golova pod vođstvom Eriksonom.

Legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala umro je u decembru 2022. godine, a Erikson se marta prošle godine uoči gradskog derbija između Lacija i Rome slikao sa sinovima Siniše Mihajlovića držeći njegov dres.

I drugi srpski as iz tog perioda Vladimir Jugović takođe je odigrao veliki broj utakmica pod Eriksonom braneći boje Sampdorije i Lacija – tačno 142, prenosi Sport klub.

BloombergAdria.com

 

Jugović je septembra 1992. debitovao u Seriji A u dresu Sampdorije protiv Lacija, za koji će zaigrati pet godina kasnije. Erikson je sedeo na klupi Sampe, meč je završen nerešeno 3:3, a srpski fudbaler je debi obeležio golom.

BloombergAdria.com

 

I treći Dejan Stanković je uspešno sarađivao sa švedskim trenerom u Laciju, odigrao je 93 utakmice pre nego je prešao u Inter 2004.

Šveđanin je preminuo u ponedeljak u 76. godini. U januaru ove godine otkrio je da mu je dijagnostikovan terminalni rak pankreasa.