Izvor:Foto: ATA images

DOGOVORILI SE DA UMRU ZAJEDNO: Bora nije prežalio kolegu

Izvor: Nportal

27.08.2024.

14:11

LEGENDARNI frontmen rok grupe "Riblja čorba", Bora Đorđević nalazi se u lošenom zdravstvenom stanju.

Slovenski lekari se bore za njegov život u LJubljani, a i menadžer Bane Obradović je potvrdio da je pevač intubiran. Do komplikacija je došlo zbog posledica bolesti pluća. 

Jednom prilikom, roker je pričao kako es nosio sa smrću svog vernog basite, Miše Aleksića koji je preminuo 2020. godine od posledica  korona virusa. Taj gubitak mu je jako teško pao. 

Bora je istakao da mu neće oprostiti što ga je izdao i umro pre njega: 

- Ne mogu o tome da pričam, to je toliko potresno da Miša za deset dana ode. Mi smo se dogovorili da nas dvojica umremo zajedno na bini, ali je on poranio, izdao me je. Verujem da bi i on želeo da nastavimo da radimo - rekao je ranije Đorđević duboko potresen Aleksićevom smrću.

BloombergAdria.com

 

Rokeru je bilo teško da svira, a u Mišinu čast je održao koncert posthumno: 

- Bilo je strašno, strašno... Navikao sam da 43 godine Miša uvek bude sa leve strane, da vidim njegovu nasmejanu facu... Bez njega je sasvim drugačije. Imali smo sreću da čovek koji je radio sa nama kao svetski tehničar Ivan Stanković uzme bas gitaru u ruke. Imali smo desetak koncerata, na svakom koncertu bio je minut aplauza za Mišu Aleksića. Stalno mi nedostaje. Navikao sam da sa njim stalno pričam... Uhvatim telefon da ga pozovem i shvatim da ga nema. Bio mi je prijatelj, kao brat... Strašno mi nedostaje - rekao je nesporedno nakon Mišine smrti Bora u Beogradskoj hronici i dodao:

- Počeli smo da pravimo album pre nego što je preminuo. Napravio sam tekst, on je uspeo i da odsvira u jednom studiju, sačuvali smo tu bas gitaru, a mi smo otpeveli, izdaćemo to na novom CD. zove se "Dve gitare": "Ne trošite džabe pare, nisam tol'ko važan lik, ukrstite dve gitare, nek' to bude spomenik."

U jednom od intervjua je priznao da bez Aleksića više nikad ništa neće biti isto.

- Moj brat Miša je bio pokretačka snaga benda i ne znam kako bez njega - rekao je Bora Čorba za 24sedam i naglasio da je Mišin odlazak osim za njegovu porodicu i prijatelje, strašan udarac za “Riblju čorbu”:

- Da, udarac od koga se ne oporavlja!