Izvor:Foto: Profimedia, Shutterstock

PRINCEZA SE UDAJE ZA ŠAMANA: Kaže da priča sa ANĐELIMA

Izvor: Nportal

30.08.2024.

09:08

ŽIVOT princeza u realnom životu nekada može biti veoma uzbudlji. Pojedine su spremne da se odreknu svih privilegija koje imaju po rođenju ukoliko ih to sputava.

Jedna od njih je i princeza Marta Luiz od Norveške. Ona je svojim izjavama veoma privukla pažnju javnosti. Ona je ubeđena da je osetljiva na paranolmalne pojave te da može da razgovara sa anđelima.

Pre 12 godina izgubila je zvaničnu titulu kada je odlučila da radi kao vidovnjak, dok je pre pet odbacila i titulu princeze u komercijalnim poduhvatima.

Marta Luiz smatra da je važno "praviti razliku između sebe kao privatne osobe s jedne strane, i kao člana kraljevske porodice s druge strane", i, kako kaže, nada se da će njeni lični stavovi biti tako posmatrani, "a da drugi ne moraju da odgovaraju za njih".

BloombergAdria.com

 

Možda i najviše pažnje Marta Luiz je privukla kada je odlučila da se uda za svog šamana. Venčanje će se održati ovog vikenda, ali ni po čemu neće asocirati na klasična venčanja na kakva smo navikli u kraljevskim porodicama, prenosi Kurir. 

Norveška princeza udaje se za biseksualnog Amerikanca Šamana Dureka uz neočekvani kodeks oblačenja, "latinoameričku" zabavu i izlet brodom za sve goste. 

BloombergAdria.com

 

Ovaj 49-godišnjak iz Kalifornije, na svojoj stranici sebe naziva "šamanom šeste generacije", "božjim slugom i aktivatorom energije" koji "demistificira duhovnost" kroz svoja učenja.

U intervjuu za časopis "Vanity Fair", tvrdio je da je vaskrsnuo iz mrtvih i rekao da mu je, dok je bio dete, rođak predvideo da će se jednog dana oženiti norveškom princezom, prenosi Jutarnji list.

Pored toga, on prodaje skupe zlatne medaljone za koje kaže da spasavaju živote.

Princeza Marta Luiz objavila je svoju vezu s Veretom 2019. godine, objavom na Instagramu u kojoj je pokušala da preduhitri kritike.

- Za one od vas koji osećaju potrebu da kritikuju: Smirite se. Nije na vama da birate umesto mene ili da sudite o meni. Šaman Durek je samo čovek s kojim volim da provodim vreme i koji me ispunjava - napisala je tada.

Mnogi Norvežani još uvek nisu prihvatili Vereta, pišu lokalni mediji, jer misle da govori vrlo čudne stvari i da postoje važne kulturološke razlike. Uprkos duhovnim uverenjima para, ceremonija venčanja ovog vikenda poštovaće tradicionalniji kanon u skladu s liturgijom venčanja Norveške crkve.

Kada je veridba bila objavljena, norveška državna televizija NRK izvestila je da će se Veret preseliti u Norvešku i pridružiti kraljevskoj porodici i da će biti bez titule. U sredu je takođe otkriveno da par već godinu dana radi s Netflixom na "dubokom i dirljivom dokumentarcu" o njihovoj vezi.

BONUS VIDEO