Izvor:Foto: V. Danilov, Profimedia

KRSTIO SE BRANKO KOCKICA: "Jedno novorođeno dete Božije"

Izvor: Nportal

31.08.2024.

21:15

GLUMAC Branislav Milićević, poznatiji pod nadnimkom Branko Kockica, krstio se danas u 79. godini.

- Danas se jedno novorođeno dete Božije uključilo u Crkvu Hristovu. Krstio se Branko Kockica, u 79. godini. Svetoj tajni Krštenja pristupio je sa čistim namerama. Potom se proveselio sa prijateljima, pa otišao kući da uživa u miru i blaženstvu zajednice sa Hristom - navodi se u objavi na Fejsbuku.

Nedavno, glumac je pričao o tome u kojoj meri je pronašao svoj mir i da je veoma zadovoljan onim što je učinio.

- Verujem da svi mi imamo zadatak koji se ogleda u našim sposobnostima. S te strane mislim da sam uradio više od svojih mogućnosti i Bogu ništa nisam dužan. Mir koji sam postigao zahvaljujući tome, dozvoljava mi da budem neizmerno zadovoljan životom i neopisivo srećan. Ako ništa drugo, nisam bolestan, što je u ovim godinama najbitnije - zaključio je on za domaće medije.

Branko Kockica je najpoznatiji po radu na dečjoj TV emisiji „Kocka, kocka, kockica“, uz koju su odrastale generacije mališana. Na filmu je debitovao 1968. godine ulogom u ratnoj drami „Uzrok smrti ne pominjati“. Odigrao je još 20-ak uloga na filmu i televiziji, ali mu je najveću popularnost donela upravo emisija „Kocka, kocka, kockica“ koja je emitovana skoro dve decenije.

Godine 1977. je sa suprugom osnovao Pozorište „Puž“ koje je danas jedno od najznačajnijih dečjih pozorišta u Srbiji. Kockica je snimio i desetak albuma dečjih pesama.