Izvor:Foto: Printskrin /Jutjub/Darus Despot

UKOČEN, SA PENOM U USTIMA: Pevač pokušao da se ubije

Izvor: Nportal

01.09.2024.

12:38

DARUS iza sebe ima uspešnu karijeru, a zbog bolesti je pokušao da oduzme sebi život.

Kompozitor je rešio da otkrije detalje priče koja je zamalo mogla da postane tragična. 

Pre trideset godina je pokušso da se izbori sa teškim oblikom depresije. 

BloombergAdria.com

 

- Jako mi je teško da se prisetim toga, a još teže da snimim i objavim na svom Instagram profilu. To sam učinio jer je brat od meni bliske osobe izvršio samoubistvo i svestan sam statistike na ovu temu i snimio sam. Odlučio sam da pobedim taj izazov u sebi i javno progovorim sa nadom da, ako makar i jednu osobu koja pogleda taj moj video, odgovorim od takvog čina, uspeo sam - istakao je i dodao:

- Napravio sam neke greške u životu, a jedna od najvećih je taj moj pokušaj samoubistva davne 1994. Interesantno, da mi je upravo tad baš jedna moja greška spasila život. Naime, kako sam grafički dizajner po struci, radio sam tad dizajn za neke etikete i pogrešno sam ispisao neke datume što je naručitelj tog posla video u štampariji i pozvao je na kućni telefon na koji se javio moj otac - počeo je priču muzičar, a potom otkrio sve detalje.

BloombergAdria.com

 

- U tom trenutku ja sam već popio otrov i ležao sam u svom krevetu. Tata je mislio da sam otišao da spavam i rekao je njemu da ne želi da me budi nego će mi reći kad se probudim da ga pozovem. Ali čovek je bio uporan jer mu zbog te moje greške u tekstu i pripremi za štampu cela proizvodnja stoji i rekao je da će, ako treba lično doći, i probuditi me jer je toliko hitno. Moj otac je onda otišao u moju sobu i našao me već ukočenog sa penom u ustima. Kako su uspeli da me vrate u život u bolnici ni dan danas ne znam. Moja majka je velika vernica i tvrdi da je ona svojim upornim molitvama izmolila Boga da me ostavi u životu. Kad sam došao sebi u bolnici, ruke su mi bile vezane za krevet, kako ne bih slučajno pokušao ponovo sebi da oduzmem život, ali ja sam bio toliko srećan što sam živ da mi to nikad više nije palo na pamet - naveo je za "Grand" Darus.

Darus je imao velike saradnje sa pevačima, Željkom Joksimovićem, Majom Nikolić i brojnim hrvatskim izvođačima. Malo ko zna da on potpisuje čuveni hit Bobana Rajovića "Piroman", ali i da je autor pesme "Kao stranci" koja je predstavljala Sloveniju na Evroviziji davne 2008. godine.

(Alo)