Izvor:Foto: ATA images

"PRETNJE PRELAZE SVAKI UKUS": Alenu prete sa svih strana

Izvor: Nportal

02.09.2024.

09:27

PEVAČ Alen Islamović oglasio se posle incidenta na koncertu u Splitu.

Alen je na koncertu sa "Bijelim dugmetom" digao publiku na noge kada je zapevao pesmu "Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo".

Zadruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara traže i da se Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj.

O događaju se oglasio i pevač kome namera nije bila da nekog isprovocira ili uvredi: 

BloombergAdria.com

 

- Nije nam bila namera nekoga da isprovociram, ali međutim napali su pogrešnu kuću i prete sa svih strana, a ja sam samo radnik pevač u firmi 'Bijelo dugme' koje je vlasnik gospodin Goran Bregović. Ja uzimam posao ili odbijam 50 koncerata i pevanje pesama Bijelog dugmeta - rekao je Islamović za Klix.ba.

Pevač je dao i svoj komentar na zastave koje su se prikazivale dok je pevao: 

- Šta iza mene viori i kakve aplikacije se dešavaju ne znam, to je slagala firma iz Zagreba, a repertoar smo svirali po Hrvatskoj sa orkestrom za svadbe i sahrane i to 7-9 koncerata pre šest ili sedam godina. Čak i Pulska arena je bila, pa i ta pjesma 'Pljuni i zapjevaj moja Jugoslavijo'. Danas po meni to je rock parodija na stara vremena - dodao je.

BloombergAdria.com

 

Posle informacije u medijima da Zadruga traži da se Islamović proglasi nepoželjnom osobom u Hrvatskoj, gde s porodicom živi godinama, Alen je istakao da dobija užasne pretnje: 

- Pretnje prelaze svaki ukus ljudskosti, unose nemire u moju porodicu. Prava adresa da tražite objašnjenje je Goran Bregović i normalno svi oni koji su bili u Splitu njih 12-15.000 na koncertu. Pretnje i psovke i nacionalne i šovinističke, preko portala nisu put ali ipak ja ih skupljam neka se nađu ne dao Bog ako se šta desi - zaključio je Islamović.

(Alo)