Izvor:Foto: Antonio Ahel/ATA images

OVU ŽELJU NIJE OSTVARIO Smrt ga pretekla, tiče se njegove dece

Izvor: Nportal

04.09.2024.

09:58

BORA Đorđević umro je u 71. godini života. Čuveni roker, poslednjih dana nalazio se u bolnici u LJubljani i zdravstveno stanje bilo mu je pogoršano. Za "Blic" se tada oglasio menadžer grupe "Riblja čorba", Bane Obradović, koji nam je otkrio da je Bora tada zadržan u bolnici.

Naime, na prvi "ludi kamen" lider kultne "Riblje čorbe" stao je davnih dana sa Draganom Đorđević.

Dobili su sina Borisa, a sa njima je živela i Draganina ćerka Tamara, koju je on od starta prihvatio kao svoju.

Nikada ih nismo videli u javnosti jer je Bora Đorđević privatni život uvek vešto skrivao.

BloombergAdria.com

Ipak, ono što se zna jeste da Tamara predaje u školi i da mu je pre nekoliko godina podarila prvo unuče, a Boris, kako je čuveni muzičar jednom otkrio za "Hello", živi daleko od grada, na Rudniku.

- Moj sin na obroncima Suvobora uzgaja žalfiju i drugo lekovito bilje, pobegao je iz ove džungle i vrlo dobro se oseća na planini. Kad god imam vremena, odlazim tamo, a Boris mi se i dalje poverava i obraća mi se sa "ćale", "brate". Mislim da to dovoljno govori koliko smo bliski - rekao je Bora jednom prilikom.

Kada su ga pitali da li ima neku želju koja se nije ostvarila, priznao je:

- Postoje stvari za kojima žalim, a pre svega što nemam više dece.

Bora se pre smrti nalazio u bolnici

Za "Blic" se pre par dana oglasio menadžer grupe "Riblja čorba", Bane Obradović, koji je otkrio da je Bora tada zadržan u bolnici.

- Bora je u bolnici, za 24 sata znaćemo sve. Za sada samo imamo informaciju da je u pitanju jaku upala pluća, porodica je o svemu obaveštena - rekao nam je Bane Obradović, menadžer grupe.

Biografija Bore Čorbe

Borisav Bora Đorđević, poznat i kao Bora Čorba (Čačak, 1. novembar 1952) srpski je rok muzičar i pesnik. Đorđević je glavni vokal i tekstopisac rok grupe Riblja čorba od njenog osnivanja 1978. godine. Pre toga je bio član muzičkih grupa Suncokret i Rani mraz. Bora Čorba je jedan od najpoznatijih muzičara srpske i jugoslovenske rok scene, sa velikim brojem obožavatelja, kao i upečatljiva i uticajna javna ličnost.

Bio je član brojnih čačanskih i beogradskih pop i rok grupa tokom 1970-ih kao što su Zajedno, Suncokret i Rani mraz (sa Đorđem Balaševićem).

BloombergAdria.com

U Beogradu je upisao V beogradsku gimnaziju, potom i Pravni fakultet. Nakon dve godine je shvatio da ta profesija nije za njega, pa je pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Pošto nije primljen na glumu, upisao je pozorišnu organizaciju na FDU.

O grupi "Riblja Čorba"

Dana 15. avgusta 1978. osnovao je grupu Riblja čorba, koja je postala vrlo popularna tokom sledećih nekoliko meseci. Popularnost grupe se takođe počela manifestovati u Borinom alkoholizmu, što je, zajedno sa provokativnim društveno-orijentisanim pesmama, prouzrokovalo da on postane jedan od najkontroverznijih muzičara u Jugoslaviji. Po izdanju albuma „Koza nostra“, 1990. godine, bio je optužen za „vređanje radničke klase Jugoslavije“, ali su optužbe odbačene.

Privatni život Bore Čorbe - imao 3 braka

Bio je oženjen Draganom Đorđević, sa kojom ima sina Borisa, a sa njima je živela i Tamara, Draganina kćerka iz prethodnog braka. Borisav i Dragana su se sporazumno razveli 5. februara 2007, a Borisav joj je ostavio stan u kojem su živeli. Dragana Đorđević je izvršila samoubistvo 23. marta 2007.

Po drugi put se oženio dvadeset šest (neki izvori kažu dvadeset osam) godina mlađom rudničankom Aleksandrom. Venčanje je obavljeno na Rudniku, 18. novembra 2009.Aleksandru je upoznao tokom turneje po SAD. Nakon četiri godine je i ovaj brak okončan - piše na "Vikipediji".

Bora Đorđević je nekoliko godina unazad bio u srećnom braku sa Dubravkom, s kojom je živeo u LJubljani u Sloveniji.

(Espreso)