Izvor:Foto: Novosti

POSLEDNJA ŽELJA: Odlučeno gde će biti sahranjen Bora Đorđević

Izvor: Novosti/S. D.

04.09.2024.

11:12

OPROŠTAJ od legendarnog rokera.

Rok muzičar i pesnik Borisav Bora Đorđević, koji je rano jutros preminuo, u 72. godini, u Kliničko bolničkom centru u LJubljani, posle teške borbe sa hronično opstruktivnom bolešću pluća (HOBP), biće sahranjen na Centralnom groblju u rodnom Čačku.

- Bora će po njegovoj želji počivati u Čačku - rekao je za "Novosti" menadžer "Riblje čorbe" Bane Obradović. - Napustio nas je veliki čovek, muzičar, pevač, kompozitor, genije, pisac, drug i brat. Čovek koga nikad nećemo zaboraviti. Svojim delima je ostavio neizbrisiv trag, čast je bilo poznavati ga. Ovo je veliki gubitak za sve.

BloombergAdria.com

Bora Đorđević je rođen 1. novembra 1952. godine u Čačku. Već od ranih dana pokazuje veliku interesovanje za muziku, a posle turbelentnih godina odrastanja i boravka u istražnom zatvoru zbog nedozvoljenih aktivnosti, seli se za Beograd i upisuje gimnaziju.

Tokom 1978. godine nastaje čuveni bend "Riblja čorba" koji je jako brzo privukao veliku pažnju. Ono što karakteriše grupu su provokativni tekstovi i jedinstven stil.

Prvi nastup imali su u malom mestu Elemir, gde su odmah privukli pažnju lokalne publike. Karakteristika benda bili su energični koncerti, vrlo brzo se za njih pročulo širom Jugoslaavije.