Izvor:Foto: MUP RS

PRONAĐEN ARSENAL ORUŽJA: Hapšenje na Voždovcu

Izvor: Nportal

04.09.2024.

16:51

U PORODIČNOJ kući Nenada S. pronađeno je više komada vatrenog oružja i ukupno 84 komada metaka različitog kalibra.

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Nenada S. (36) zbog sumnje da je 9. juna ove godine u porodičnoj kući na Voždovcu neovlašćeno držao više komada vatrenog oružja čije držanje nije dozvoljeno građanima, i veću količinu municije, ukupno 84 komada metaka različitog kalibra.

"Optužnicom, koja je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju, okrivljenom se na teret stavlja krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 12 godina", navedeno je u saopštenju tužilaštva.

Tužilaštvo je sudu predložilo da okrivljenom produži pritvor da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu.

"Postoje osnovi sumnje da je Nenad S. 9. juna 2024. godine u garaži porodične kuće na Voždovcu neovlašćeno držao pištolje marke 'Češka zbrojevka' i 'Browning' sa jednim metkom u cevi, šest metaka u okviru i kutiju sa 17 metaka. U pomoćnoj prostoriji, u ostavi koja se nalazi u garaži, u putnoj torbi držao je pušku marke 'Zastava', dok je u manjoj porodičnoj kući na polici ispod stepeništa držao startno gasno signalni pištolj, na kojem su uklonjeni oznaka proizvođača, fabrički broj, marka i model", navodi se.

Pronađeno je još 60 komada bojevih metaka.

(Mondo)