Izvor:Foto: Novosti, Arhiva Borbe

O SUSRETU SA DUŠKOM RADOVIĆEM Bora zanemeo zbog posvete

Izvor: Nportal

05.09.2024.

08:30

LEGENDARNI roker Bora Đorđević, lider i pevač grupe "Riblja čorba" preminuo je u bolnici u LJubljani u 72. godini.

Proteklih dana, Bora je vodio najtežu životnu bitku koju, nažalost, nije uspeo da dobije. Vest o njegovom odlasku potresla je sve koji su ga poznavali, ali i poštovaoce njegovog lika i dela.

Društveno angažovanim tekstovima istakao se u Srbiji i postao jedan od najplodnosnijih tekstopisaca. Na njegov rad i talenat niko nije ostao ravnodušan, pa ni veliki pesnik i pisac Duško Radović kome je Bora odneo svoju prvu zbirku poezije.

Kako je Đorđević svojevremeno ispričao za medije, reakcija velikog Duška Radovića ga je šokirala i oduševila.

BloombergAdria.com

 

- Moram da kažem, kad je čika Duško Radović u pitanju, napišem ja prvu zbirku, objavim prvu zbirku poezije i sav srećan nosim čika Dušku, nakitim posvetu "Dragom čika Dušku, s poštovanjem... Bora Đorđević". I Duško uzme knjigu, ode u onaj svoj golubarnik i posle jedno 15 minuta, gostovao sam u nekoj emisiji na Studiju B, dolazi, donosi mi svoju knjigu, a posveta je glasila: "Sa zavišću, Duško Radović" - ispričao je Bora tada i uhvatio se za glavu.

Bora Đorđević je dobio nagradu akademije Ivo Andrić za knjigu poezije "Pusto ostrvo" 2018. godine, što je samo jedno od mnogobrojnih priznanja koje je dobio za svoj rad.