Izvor:Foto: ATA

POZNAT DATUM SAHRANE: Radi će ispuniti poslednju želju

Izvor: Nportal

05.09.2024.

11:24

GLUMICA Rada Đuričin napustla nas je juče u 91. godini u Beogradu.

Iza slavne glumice ostai je niz uloga. Brojne kolege žale za glumačkom legendom. Sahrana će se obaviti u subotu, 7. septembra u 14 časova u rodnom Vršcu. 

Radi Đuričin će ispuniti poslednju želju, a to je da počiva u porodičnoj grobnici sa roditeljima - u narodu omiljenim pop Marinkom i njegovom suprugom Milevom.

- Rada je po svemu bila jedinstvena, naeuporediva i vrhunska u svom poslu. Ostavila je neizbrisiv trag u srcima mnogih ljudi. Bila je veliki zaljubljenik i protagonista svog rodnog Vršca. Verujem da u ovom trenutku iznad grad lebdi njen osmeh, koji je bio njen zaštitini znak - rekao je za "Novosti" Radin veliki prijatelj iz Vrščca Dragoljub Đorđević, inače osnivač pesničke nagrade "Vasko Popa", koju je glumica vodila od osnivanja, sve dok ju je zdravlje služilo.

BloombergAdria.com

 

Glumica je o rodnom Vršcu za kojeg je vežu mnoge uspomene uvek govorila sa velikom ljubavlju. 

- Rođena sam i odrastala u lepoj varoši, u gradu Jovana Sterije Popovića, Paje Jovanovića, Vaska Pope. U svešteničkoj porodici, uz oca Pop-Marinka, tako su ga svi zvali, a tako se sad zove i jedna ulica u Vršcu, uz majku Milevu i sestru Nadu - izjavila je glumica ranije za medije.

Rada Đuričin završila je dva fakulteta, književnost i glumačku akademiju. Na FDU je diplomirala u klasi sa Nikolom Simićem, Ružicom Sokić i Velimirom Batom Živojinovićem. Dobitnica je nagrade za životno delo Zlatni ćuran. Tokom dugogodišnje karijere glumila je u brojnim filmovima i serijama, među kojima su i "Selo gori, a baba se češlja", "Tajne vinove loze", "Miris kiše na Balkanu", "Vojna akademija" i mnoge druge.

BloombergAdria.com

 

(Alo)

BONUS VIDEO: