Izvor:Foto: Igor Marinković/Novosti

"OVIH DANA IMALA SAM NADU..." Bilja se oprostila od Bore

Izvor: Nportal

05.09.2024.

12:12

BILJA Krstić, etno pevačica i rođaka muzičara Bore Đorđevića oprostila se od njega emotivnim rečima.

Bilja je podelila svoj poslednji pozdrav rođaku na Instagram profilu uz zajedničku fotografiju: 

- Tužna vest me je zatekla na putu kroz Makedoniju... Ovih dana imala sam nadu da će se možda desiti čudo, kako si mi u poslednjoj poruci napisao. Naš Milisa, kako smo ga svi u Suncokretu zvali, među zvezdama je... To je ona najsjajnija…

Biografija Bore Čorbe

Borisav Bora Đorđević, poznat i kao Bora Čorba (Čačak, 1. novembar 1952) bio je srpski rok muzičar i pesnik.

Đorđević je bio glavni vokal i tekstopisac rok grupe Riblja čorba od njenog osnivanja 1978. godine. Pre toga je bio član muzičkih grupa Suncokret i Rani mraz.

Bio je član brojnih čačanskih i beogradskih pop i rok grupa tokom 1970-ih kao što su Zajedno, Suncokret i Rani mraz (sa Đorđem Balaševićem).

BloombergAdria.com

 

U Beogradu je upisao beogradsku gimnaziju, potom i Pravni fakultet. Nakon dve godine je shvatio da ta profesija nije za njega, pa je pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Pošto nije primljen na glumu, upisao je pozorišnu organizaciju na FDU. Od tada je apsolvent.

Bora Đorđević umro je u Sloveniji u 72. godini. Zvanična stranica grupe "Riblja čorba" objavila je vest o njegovoj smrti.

- Poštovani prijatelji, sa tugom i žalošću obaveštavamo vas da nas je napustio naš prijatelj i brat, Borisav Bora Đorđević. Počivaj u miru dragi naš Boki. Borisav Bora Đorđević. 01.11.1952- 04.09.2024 - piše u objavi.

#VIP #Bora Đorđević #Bilja Krstić #Bora Đorđević i Bilja Krstić #sestra Bora Đorđević #oproštajna poruka Bilja Krstić Bora Đorđević