Izvor:Foto: Antonio Ahel/ATA images

SPECIJALNIM LETOM: Kada stiže Borino telo u Srbiju?

Izvor: Nportal

05.09.2024.

12:22

JUČERAŠNJI dan je bio sigurno jedan od najtužnijih za Srbiju i region, jer nas je zauvek napustio jedan od najplodnonosnijh tvoraca rok muzike i poezije.

Borisav Bora Đorđević preminuo je juče u 72. godini, a poslednje dane proveo je u Kliničko-bolničkom centru LJubljana.

Kako Kurir saznaje, Borino telo će danas iz Slovenije stići u Srbiju i to specijalnim letom.

Muzičar je imao želju da se sahrani u rodnom Čačku, a tako će i biti- potvrdili su gradonačelnik Čačka Milun Todorović i Borin menadžer Bane Obradović. 

BloombergAdria.com

 

- Napustila nas je legenda rokenrol scene naše Srbije i regiona, maestralni i neprevaziđeni muzičar, tekstopisac i frontmen najveće rok grupe Riblje Čorbe. U 72. godini života preminuo je Bora Đorđević, ikona Čačka i čovek koji je za četiri i po decenije muzičkog stvaralaštva ostavio neizbrisiv trag u srcima svih generacija. Odavno postavši besmrtan za njegove Čačane i Čačak, uvrstio se u red najvećih legendi koje je ovaj grad iznedrio. Dragi Boro, dragi prijatelju, hvala ti za svaku strofu i svaki takt uz koji sam odrastao. Hvala ti za svaki savet i lepu reč, a najveće hvala za to što si me smatrao prijateljem. Obećavam ti u svoje i u ime svih Čačana, a ti si to već znao, da nikada nećeš biti zaboravljen - izjavio je Milun Todorović.

Bora Đorđević je rođen 1952. godine u Čačku. U rodnom mestu je završio osnovnu školu, a nakon problema sa zakonom izbačen je iz gimnazije. NJegovi roditelji su tada, kako bi pobegli od "sramote" koju im je prouzrokovao, odlučili da se presele u Beograd.

Tu je Bora završio Petu gimnaziju i upisao Pravni fakultet. Nakon dve godine je shvatio da ta profesija nije za njega, pa je pokušao da upiše Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Nikada nije primljen na glumu, pa je upisao organizaciju na FDU. Grupu Riblja čorba 1978. godine. Za više od 45 godine karijere snimili su 20 studijskih albuma i osam lajv izdanja. Poslednje album "Da tebe nije" izdao je Siti rekords. Desetak godina živeo je u Sloveniji, gde se treći put oženio.

(Kurir)