Izvor:Foto: I. Marinković, Shutterstock

PRIŠAO MONAH... Borin kum o tome šta se dogodilo na Ostrogu

Izvor: Nportal

07.09.2024.

15:27

MUZIČAR Bora Đorđević preminuo je 4. septembra, a prijatelji, porodica, kolege i obožavaoci, oprostili su se od legendarnog rokera u njegovom rodnom Čačku.

Pre opela frontmenu grupe "Riblja čorba" održana je komemoracija na kojoj su prisustvovali članovi njegove porodice, brojne kolege i prijatelji, kao i svi koji su voleli i poštovali Borin lik i delo.

NJegov kum, Miodrag Perunović uputio poslednje zbogom u suzama i ispričao šta se dogodilo kad su posetili manastir Ostrog.

- Kada sam juče saznao da treba da se oprostim od Bore na komemoraciji, prvo sam se zapitao kako. Toliko toga imam o njemu reći i neće biti teškko, a onda shvatim da je preteško naći prave reči za takvu ljudsku veličinu.

Upoznali smo se pre 40 godina. Posle par godina se dogovorili da se okumimo. Pođosmo na Ostrog da to uradimo. Tamo je bio monah Gligorije kad smo mu prišli, poče da recituje pesmu "Anđele". Pa mu reče: "Ti si poseban, tebe je Bog poslao ovom narodu" - rekao je Perunović i dodao:

BloombergAdria.com

 

- Bio je prijatno iznenađen i prijala mu je pohvala. Da je kumstvo najače srodstvo svedočio mi je prethodnih godina.

Bio je pristuan na mnogim mečevima, dajući podršku koja mi je značila. Kada sam boksovao u Minhenu za titulu šampiona. Zvoni telefon i pita me Bora koji mi je broj sobe. Došao je da me vidi, putovao je celu noć vozom. Bio sam duboko dirnut njegovim postupkom. To je Bora, kum, prijatelj, ljudina.

Na kraju se obratio udovici Dubravki, ćerki Tamri i sinu Borisu, kao i mnogovbrojnim priajteljima.

- Želeo bih da se obratim prodici. Ovo je veliki gubitak za vas posebno, kao i za članove benda, prijatelje i muzičku scenu. Bila je čast biti deo njegovog života.

Za kraj bih citirao NJegoša:

Blago onom ko dovjek živi, imao se rašta roditi, duša ti carevala kume - rekao je Perunović, a jecaj mu se oteo iz grla.