Izvor:Foto: Novosti

"PONOSNI SMO" NJeni đaci pevali su "Anđele" za Boru

Izvor: M. Gogić

07.09.2024.

16:27

PRIJATELJI, porodica, kolege i obožavaoci, oprostili su se danas od legendarnog rokera i pesnika Bore Đorđevića u njegovom rodnom Čačku.

Porodica i brojni prijatelji, kolege i obožavaoci okupili su se na Gradskom groblju u Čačku da upute poslednji pozdrav proslavljenom muzičaru.

Veliki broj građana došao je da izjavi saučešće porodici. Na groblju se skupio, kao što se moglo i očekivati, i veliki broj javnih ličnosti: Đorđe David, Radomir Mihajlović Točak, Veselin Šljivančanin, Vojislav Koštunica, Boško Obradović, Miša Mijatović, Gale Kerber, Peca Popović, Sergej Trifunović i mnogi drugi...

Hor Čačanske gimnazije tokom sahrane pevao je antologijski hit Riblje čorbe, "Pogledaj dom svoj, anđele", jednu od najznačajnijih pesama u istoriji naše rok muzike.

Neposredno pre sahrane, za "Novosti" je govorila profesorka muzičkog Mirjana Janevska, koja je pripremala đački hor pre nastupa na isprađaju Bore Čorbe.

- Nama je pripala izuzetna čast, kao i velika odgovornost. Ali, ponosni smo. Mi smo pevali sa "Čorbom" 2018. na rok festivalu "Priča" i dužnost nam je da ga ispratimo i sada, u ovom trenutku. Jednog velikog, velikog umetnika, ne samo muzičara, nego i pesnika - rekla je profesorka i dodala:

- Pripremali smo se vrlo kratko. Nemam tremu. Deca su ponosna...