Izvor:Foto: Arhiva Novosti, Jutjub printskrin/perhancom/Dale Jurisic

TRAGEDIJE SRPSKIH GLUMACA U kandžama droge, vešanje u 30-oj...

Izvor: Nportal

16.12.2021.

11:39

JUGOSLOVENSKU kinematografiju obeležila su brojna slavna glumačka imena, koja su, nažalost, živote okončala na tragičan način.

Broj glumaca čije su se blistave karijere u sekundi ugasile nije mali, a tragedije koje su im se dogodile potresle su čitavu javnost. Jedna glumica poginula je svega 45 dana nakon što je rodila ćerku.

Koja još slavna imena su živote izgubila u velikim tragedijama pogledajte u nastavku.

BloombergAdria.com

Sonja Savić, za mnoge filmske kritičare imala je sjajnu karijeru. Debitovala je u najvećim filmskim ostvarenjima, a bez problema u "Uni" glumi zavodljivu devojku i isto tako u "Šećernoj vodici" buntovnicu, koja obožava sve muške poslove. U javnosti je otvoreno govorila da je konzumirala marihuanu, čega se nije stidela.

Nažalost, po pričama mnogih, bila je uvučena u mnogo gori pakao narkotika, te je usled prevelike doze koju je unela u sebe preminula 23. septembra 2008. godine. Pronađena je mrtva u stanu u Beogradu, a daljom obdukcijom konstatovano je da je preminula usled prevelike doze heroina i morfijuma. Po sopstvenoj želji sahranjena je u rodnoj Donjoj Grbavici, a na dan smrti imala je 47. godina.

BloombergAdria.com

Bekim Fehmiju, legendarni jugoslovenski glumac igrao je u više od 45 filmova. Svakako najzapaženiji je "Skupljači perija" koji je bio na festivalu u Kanu, a malo je falilo da bude novimanovan za Oskara. Povukao iz javnog života krajem 80-ih godina zbog loše situacije u zemlji. Objavio je svoju knjigu uspomena "Blistavo i strašno" 2001. godine. Niko nije mogao da nasluti da će na sebe podići ruku 15. juna. 2010 godina.

U svom stanu u Beogradu, pucao je iz pištolja sebi u usta, dok je njegova supruga Branka Petrić bila u pozorištu. Ostavio je pismo u kojem je zamolio za tišinu o njegovoj smrti i da se niko do članova porodice ne oglašava tim povodom. Ovaj svet napustio je u 74. godini.

BloombergAdria.com

Film "Dom za vešanje" i uloga Perhana obeželila je život Davora Dujmovića. Nije imao ni 18 godina kada je cela Jugoslavija znala za njega, a svega pet godina kasnije proglašen je za najboljeg glumca u Evropi.

Dolazi u kontakt sa heroinom i tada započinje njegova bitka sa drogom. Pokušavao je nekoliko puta da se leči, ali nije bilo uspeha. Ostaje upamćena njegova izjava o dejstvu heroina na njega. 31. maja 1999. godine Davor je izvršio samoubistvo vešanjem u Novom Mestu u Sloveniji. Imao je 30 godina.

BloombergAdria.com

Dušan Pekić preminuo je u 19. godini, a veliku populanost stekao je kada je u filmu Srđana Dragojevića "Rane" igrao čuvenog Pinkija. Sa svega 15. godina upisao se u stranice istorije domaćeg filma, a ujedno postao i najveća zvezda krajem devedesetih godina. Životni scenario za njega je imao drugu ulogu, poput njegovog junaka u "Ranama".

Dušan je imao kratak bljesak u životu i tragičan kraj koji nije mogao ni u najstrašnijim snovima da predvidi. U trenutnu kada je završio film doneo je odluku da će upisati Akademiju dramskih umetnosti, kako bi postao veliki glumac. Nažalost to se nikada nije desilo. Pinki odlazi na služenje vojnog roka u Kraljevo i u noću između 26. i 27. marta 2000. goidine umire u vojnoj kasarni. Uzrok smrti nikada nije utvrđen, ali su u to vreme pričalo da je umro usled velike količine heroina, ali oni koji su ga poznavali imali su tvrdnju da je bio ugušen u snu.

BloombergAdria.com

Svi ga pamte po ulozi u seriji "Bolji život" gde je tumačio ulogu ujka Koste, ali glumac Predrag Laković svoj život okončao je tragično. Kolege su u javnosti govorile da je bio veliki samotnjak, povučeni sanjar i strastveni pecaroš na Mrtvoj Tisi. Jednom prilikom tokom pecanja udavio se u reci u blizini porodične vikendice. Tog leta, lokalni alasi ostali su šokirani kada su pronašli njegovo beživotno telo. Spekulisalo se da je u smrt otišao samovoljno.

Milenko Zablaćanski tešku saobraćajnu nesreću doživeo je 5. januara 2008. godine u blizini Užica kada je vozač iz suporotnog smera uleteo u njegovu traku. Glumac je zadobio teške povrede glave i smešten je bio u Užičkoj bolnici.

BloombergAdria.com

Pošto mu se zdravstveno stanje nije poboljšalo i nije se budio iz kome, Milenko Zablaćanski je nekoliko dana kasnije helikopterom prebačen na lečenje na Vojnomedicinsku akademiju u Beogradu gde je preminuo 22. januara.

Za još vesti zapratite nas na našoj zvaničnoj Fejsbuk stranici - budimo "na ti".

Nova dimenzija novosti, vaš "Nportal.rs".