Izvor:Foto: Profimedia, Instragram printskrin/sabatinigaby

S 19 LJUBILA TRAMPA, SAD S 18 LETA MLAĐIM: Stari kao vino

Izvor: Nportal

07.09.2024.

21:51

GARBRIJELA Sabatini nekadašnja šampionka US Opena već godinama je u penziji, ali koristi svaki trenutak da se nađe pored terena.

NJenu karijeru pored osvajanja Grend slem titule obeležila je i ljubavna veza sa Donaldom Trampom.

Ovih dana tenis vezujemo za dešavanja u NJujorku, a tokom 80-ih i 90-ih Gabrijela Sabatini je bila često viđeno lice na teniskim terenima.

Uvek je bila blizu vrha - obezbedila je četiri polufinala otvorenog prvenstva Australije, potom pet polufinala Rolan Garosa i finale Vimbldona. Ipak, njen najveći uspeh je osvajanje jedinog trofeja u karijeri - te 1990.

Sabatini je slavila u finalu US Opena.

Ostaće upamćena i kao osvajačica srebrne medalje na Olimpijskim igrama 1988, a godinu dana kasnije stigla je i do svog najboljeg plasmana u karijeri - treće meseto na svetu.

Pobedom u NJujorku dobila je značajno mesto u istoriji tenisa, a samo nekoliko meseci posle toga u javnosti se pojavila vest o vezi sa Donaldom Trampom.

Navodno, Sabatini je imala svega 19 godina kada se zabavljala sa bivšim predsednikom SAD, dok je Tramp tada imao 43. To je bilo u periodu pre nego što se oženio drugom suprugom, glumicom Marlom Mejpls.

BloombergAdria.com

 

Sabatini je sada u romantičnom odnosu sa kolegom iz domovine. Reč je od 18 godina mlađem Huanu Martinu Del Potru.

Argentinac je takođe odvojio US open, ali 2009. godine. Zajednička ljubav prema istom sportu ih je spojila, a svoj odnos ponosno dele i na društvenim mrežama.

BloombergAdria.com

 

Huan Martil Del Potro se takođe ranije penzionisao zbog brojnih povreda. Osvojio je dve olimpijske medalje, jednu bronzanu 2012. i srebrnu 2016. Verovatno ćemo ga pamtiti po mečevima na Igrama, s obzirom na to da je na oba turnira porazio Novaka Đokovića, ali i pored toga, Srbin ima značajno bolju skor u pobedama (16:4).

Sabatini se penzionisala 1996. sa svega 26 godina, a razlog je bila povreda. Argentinka nije dozvolila da je to odvoji od terena i dalje aktivno posećuje turnire poput Rima, Us Opena, Vimbldona...

Ove godine učestvovala je i na egzibicionom turniru u NJujorku.

(Mondo)

#Gabrijela Sabatini #teniserka Gabrijela Sabatini #Donald Tramp #Huan Martin Del Potro