Izvor:Foto: Društvene mreže, Shutterstock

SAHRANJENO DETE ZA KOJIM SE TRAGALO: Lisice majci, ocu, braći

Izvor: Nportal

09.09.2024.

14:00

Rođaci ubijene 8-godišnje devojčice Narin Guran stavili su nevestin veo na njen kovčeg tokom sahrane kojoj uži članovi porodice nisu mogli da prisustvuju jer su u pritvoru zbog optužbi povezanih sa njenom smrću.

Ukupno je 24 ljudi – uključujući majku, oca, braću i ujake devojčice – privedeno nakon što je nađeno telo Narin 19 dana od njenog nestanka, u džaku u potoku oko dva kilometra od sela u Turskoj u kojem je živela, piše Duvarenglish.com.

Stric devojčice, koji je bio starešina sela u kojem je Narin živela, uhapšen je 2. septembra. Nakon pronalaska njenog tela privedene su 24 osobe, među kojima majka, otac, dva starija brata, trojica ujaka, te strina i ranije uhapšeni stric.

Telo Narin je predato njegovim rođacima nakon autopsije. Preostali članovi porodice van pritvora su 9. septembra organizovali sahranu za Narin. Kako navodi portal, javnost je oštro reagovala zbog stavljanja vela na kovčeg devojčice.

Osumnjičeni, koji je priveden nakon što je utvrđeno da se dovezao do potoka gde je telo pronađeno i koji je takođe radio za uhapšenog strica, dao je priznanje tokom razgovora u policiji.

- Starešina mi je dao telo u džaku. Ja sam uzeo džak i odneo ga do potoka – rekao je on.

BloombergAdria.com

 

Stric devojčice i starešina sela Salim Guran prethodno je uhapšen u vezi nestanka Narin. Ustanovljeno je da se uzorci DNK uzeti iz njegovog vozila poklapaju sa onima na odeći devojčice.

Prema saopštenju turskog ministra pravde Iilmaza Tunca, proces obdukcije, koji su u 10.30 (po lokalnom vremenu) započeli stručnjaci sudske medicine Institucije za sudsku medicinu u Dijarbakiru, završen je u 9.40 uveče. On je najavio i da će neki od uzetih uzoraka biti analizirani u Istanbulu.

Halk TV navodi da je leva noga devojčice bila odvojena od ostatka tela i da se samo daljim analizama može otkriti uzrok toga.

U izveštaju sačinjenom na prvoj obdukciji, stručnjaci su istakli da „neće biti moguće dati čvrstu izjavu jer je telo počelo ozbiljno da se raspada“. Takođe su istakli da nije bilo vidljivih povreda od oštrih instrumenata ili vatrenog oružja. Izvori Instituta za sudsku medicinu navode da će tačan uzrok smrti biti saopšten najranije za 15, a najkasnije za mesec dana.

Svađa u čekaonici bolnice tokom obdukcije takođe je postala tema javne diskusije, navodi Duvarenglish.com.

- Samo napred i lažite, OK? – povikala je na gomilu jedna od rođaka Narin.

Čovek pored nje je prvo pokušao da je utiša, a potom ju je udario. Incident je snimljen kamerom. Novinar Emrulah Erdinč je podelio snimak i upitao “da li su svi koji su želeli da govore ovako ućutkani na 19 dana”.

Članovi porodice Narin, uključujući njenu majku, su gostovali u TV emisijama prvih dana njenog nestanka, sve dok sud nije izdao zabranu emitovanja, navodi portal.