Izvor:Foto: Novosti, ATA images, Profimedia

"SVE SMO BLIŽE KRAJU SUĐENJA" Advokat posle završenog ročišta

Izvor: Nportal

09.09.2024.

14:08

U Višem sudu u Beogradu danas je završeno ročište Miljani i Vladimiru Kecmanoviću, majki i ocu dečaka koji je 3. maja prošle godine ubio devet svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja.

Na današnjem suđenju ispitani su nastavnica, teško povređena Tatjana Stevanović, kao i dadilja dečaka ubice i DNK veštak.

Posle suđenja advokat Zora Dobričanin Nikodijević navela je "da se nakon današnjeg ročišta polako približavamo kraju ovog slučaja."

- Na današnjem suđenju izvedeni su gotovo svi planirani dokazi i sve bliže smo kraju ovog sudskog postupka. Želim da kažem to što se okončava ovaj sudski postupak protiv roditelja Kecmanovića, kao i radnika streljane, ne znači da ćemo mi da prestanemo da tragamo za onima koji su pomogli u gnusnom zločinu 3. maja 2023, kada je streljano devetoro dece i radnik obezbeđenja Dragan. Naprotiv, nakon današnjeg pretresa, mišljenja sam da će se otvoriti put da se kazne svi oni koji su doprineli ovom zločinu - rekla je advokat nakon suđenja.

Advokat Marko Janković, koji zastupa neke od oštećenih porodica rekao je da se na današnjem ročištu nije pojavio radnik streljane koji bi svedočio o tome da li je viđao dečaka ubicu kako puca, kao i da li ga je okrivljeni otac Vladimir Kecmanović često dovodio u prostorije kluba.

- Radnik streljane nije došao na današnje ročište, pa se njegov dolazak očekuje na sledećem suđenju. Kako što već znate danas su svedočili nastavnica istorije, dadilja i DNK veštak koja je kratko svedočila o svemu - rekao je advokat Janković.

Advokat Irina Borović i Marija Ivelja, koje zastupaju porodicu Kecmanović nakon suđenja dale su svoj sud o današnjem pretresu.

- Kao što smo i očekivali, ništa novo nismo čuli na današnjem suđenju u ovoj fazi postupka, a u pogledu okrivljene Miljane Kecmanović. Davno smo dokazali da se ovde radi o pritisku javnosti od strane tužilaštva koje vrši pritisak na okrivljenog Vladimira Kecmanovića da prizna krivicu i sklopi sporazum o priznanju krivičnog dela - rekla je Irina Borović.

(Kurir)