Izvor:Foto: Dimitrije Nikolic/ATAImages

Posle 46 leta, KRAJ RIBLJE ČORBE: "Bez Bore nemaju budućnost"

Izvor: Nportal

10.09.2024.

20:47

Bend "Riblja čorba" posle 46 godina više neće postojati!

Odlaskom svavnog rokera Bore Đorđevića, koji je preminuo prošle nedelje nakon duge i teške bolesti, muzičari koji su sačinjavali ovaj sastav doneli su odluku da više na nastupaju, prenose mediji.

Frontmen "Legendi" i blizak prijatelj Bore Đorđevića, Zoran Dašić Daša, otkrio je šta misli o budućnosti "Riblje čorbe".

BloombergAdria.com

- S obzirom da ih znam sve pojedinačno i pre nego što su se sastavili kao bend i kad su ga napravili pre 45 godina, po mom mišljenju, Miša je bi taj koji je bio glavni motor celog tima. Bora je bio šef i pisao je pesme, ali je Miša bio zadužen za sve ostalo. Svaka grupa koja dugo radi i koja je organizovana, mora da ima čoveka organizatora, kako bi ja to rekao "oficira u vojsci", koji radi sve stvari, a kojima glavni kreativac ne bi trebao da se opterećuje. Miša je bio taj koji je ugovarao gostovanja, a Bora je dolazio da gostuje gde treba i da priča u emisijama. Riblja čorba je sa Mišinim odlaskom mnogo izgubila, a sa Borom da ne pričam. Zaista ne znam kakva će im biti budućnost i da li uopšte imaju budućnost - rekao nam je Daša.

Borin dugogodišnji prijatelj Vuk Žugić slično razmišlja.

- Budućnost treba videti u trajanju njihovih pesama. To je ta najlepša budućnost jer su te pesme već potvrdile svoju vanvremenost i svoju univerzalnu dimenziju i to će trajati - istakao je za Kurir Žugić, koji je dcenijama uspešno godinama rukovodio sektorom za kulturu Sava centra.

(Kurir)