Izvor:Foto: Profimedia

SIMBOL DETINJSTVA: Evo zašto je kasica u obliku praseta

Izvor: Nportal

10.09.2024.

22:04

DA li ste se nekada zapitali kakve veze prase ima sa čuvanjem para?

Ne postoji dete koje u toku detinjstva nije imalo svoju kasicu prasicu, a sav novac koji se tada sakupljao, išao je baš u nju. 

I danas je to tradicija, te u mnogim prodavnicama možemo naći kasicu prasicu. Ipak, verovatno je da ste se zapitali zbog čega je baš ovog oblika, boje i kakve veze ima prase sa čuvanjem novca. 

Roze kasica prasica je vremenski simbol detinjstva i finansijske pismenosti. Bez obzira na brojne varijacije koje su danas dostupne, klasična roze kasica prasica ostaje jedan od najomiljenijih i najpopularnijih izbora za podučavanje dece o vrednosti štednje od najranijeg uzrasta.

BloombergAdria.com

 

Ona ima posebno mesto u srcima mnogih, simbolizujući ne samo čin štednje novca, već i služeći kao rana lekcija o finansijskoj odgovornosti. NJen ikonični dizajn i vesela boja čine je privlačnim izborom za decu, a njena popularnost je izdržala test vremena.

Upoznavanje dece sa konceptom štednje novca kroz upotrebu roze kasice ne samo da prenosi dragoceno finansijsko znanje, već i usađuje osećaj discipline i postavljanja ciljeva od najranijeg uzrasta. Čin deponovanja novčića ili novčanica na ovaj način omogućava deci da vizuelno prate svoju štednju, podstičući osećaj postignuća dok gledaju kako im štednja raste.

BONUS VIDEO: