Izvor:Foto: Društvene mreže

SRPSKA MANEKENKA UBIJENA NA SUROV NAČIN Muž samleo njeno telo

Izvor: Nportal

12.09.2024.

16:56

TELO 38-godišnje manekenke Kristine Joksimović, koju je brutalno ubio suprug u Švajcarskoj, pronašao je otac.

Bivšu finalistkinju za Mis Švajcarske, poreklom iz Vrnjaka kod Modriče, suprug je ubio na svirep način, nakon čega je njeno telo raskomadao testerom i baštenskim makazama, a potom njene ostatke izmrvio u blenderu.

NJenom mužu, koji je u lokalnim medijima nazvan samo pod pseudonimom Tomas (41), Federalni sud u Lozani je juče odbio žalbu za puštanje iz pritvora nakon što je priznao da je ubio suprugu.

Istraga koja je u toku je zaključila da u pozadini slučaja postoje "konkretne indicije mentalne bolesti", piše Dejli mejl.

Kristina, majka njihovo dvoje dece, navodno je ubijena jer je pre toga napala muža nožem, a zatim joj je on "u panici" raskomadao telo.

BloombergAdria.com

Kristina i Tomas

Kristinino telo pronađeno je 13. februara uveče, a istražitelji su utvrdili da je bila zadavljena.

U presudi se navodi da je osumnjičeni priznao da je udavio svoju suprugu.

Obdukcijom je konstatovano da je telo potom raskomadano ubodnom testerom, nožem i baštenskim makazama. Delovi tela su zatim iseckani, "pasirani" i rastvoreni u hemijskom rastvoru, piše lokalni list Blik.

Medicinsko-forenzički izveštaj je takođe "u suprotnosti sa njegovim opisom samoodbrane", navodi švajcarski list FM1 Todai.

Inače, Tomas je uhapšen dan pošto je Kristinine posmrtne ostatke u februaru pronašla treća osoba.

Nakon što je ova vest ugledala svetlost dana, njihovi prijatelji su ostali u šoku.

- Meni su delovali kao savršena porodica - rekao je jedan od njih i dodao da je par živeo u prostranoj kući sa fenomenalnim pogledom na Bazel.

BloombergAdria.com

 

Drugi je rekao da je njihova veza već mesecima u krizi, a navodno je prethodno bila pozvana policija zbog dojava o fizičkom nasilju.

Istražitelji su rekli da je Tomas, biznismen, pokazao "upadljivo visok nivo kriminalne energije" u njihovoj proceni.

Naveli su "nedostatak empatije i hladnokrvnosti nakon ubistva njegove supruge" i njegove napore da prikrije njenu smrt, dodajući da je optuženi imao "sadističko-sociopatske crte".

Tužioci kažu da je optuženi zadavio svoju ženu pre nego što ju je ubio, prenosi lokalni list BZ Bazel.

Kako nezvanično saznaju "Nezavisne novine", Kristininog oca su pozvali iz vrtića kako bi preuzeo unuke.

Kada je pozvonio zetu i pitao gde mu je ćerka, on je mirno rekao da je u vešeraju u podrumu kuće.

Takođe, izvor Nezavisnih navodi da je Kristinin otac zanemeo od bola, te da su Kristinine ćerke dodeljene tetki na staranje.

Kristina, koja je rođena u Biningenu, ali ima srpske korene, prošla je put od manekenke do trenera na modnoj pisti.

BloombergAdria.com

 

Između ostalih, obučila je kandidate za mis Švajcarske da idu njenim stopama.

Ona je takođe obučila poslovne žene da samouvereno hodaju u svom profesionalnom i privatnom životu.

Jednom je pobedila na takmičenju za mis severozapadne Švajcarske i postala finalistkinja nacionalnog takmičenja 2008.

Iste godine je osnovala agenciju za treniranje i konsalting za buduće modele.

Mnoge švajcarske poznate ličnosti i bivše takmičarke za Mis Švajcarske izrazile su šok zbog Kristinine smrti još u februaru.

Lorena Santen, koja je krunisana za Mis Švajcarske 2023. godine, bila je jedna od Kristininih učenica na modnoj pisti, rekla je: "Veoma ćete nam nedostajati".

Bivša mis Švajcarske Krista Rigoci rekla je za 20 Minuten u februaru: "Užasno je. Zaista sam šokiran. Mislim na njene dve ćerke. Bila je tako lepa i dobrodušna žena".

BloombergAdria.com

 

Nadin Vincens, bivša mis Švajcarske koja je bila Kristinina prijateljica, rekla je: "Tako mi je slomljeno srce. Bio si tako dobra i ljubazna osoba. Nikada neću zaboraviti vreme koje sam proveo u LA sa tobom. RIP moju lepotu".

Manekenka Andrea Broči, koja je učestvovala na takmičenjima u Švajcarskoj, takođe je odala priznanje svojoj prijateljici: "Tako sam tužna i šokirana. Bio si tako dobrog srca, ljubazan, inteligentan i veliki čovek. Zašto? Kris, hvala ti na svemu".

Frida Hodel, koja je 2015. godine učestvovala u švajcarskoj verziji TV emisije 'Mr Savršeni', odala je počast Kristini i napisala: "Nedostaješ nam. nikad te neću zaboraviti. Počivaj u miru".

Još jedan takmičar "Gospodin Savršeni", Eli Šimić , koji je učestvovao u TV emisiji 2017. godine, prokomentarisao je poslednju Kristininu objavu na Instagramu na hrvatskom: "Počivaj u miru Kiki. Bez reči...", prenosi Dejli mejl.