Tradicionalni recept za PINĐUR Slavice Rokvić
13.09.2024.
11:28
SLAVICA ROKVIĆ podelila je recep koji je nasledila od svoje majke.
Supruga pokojnog Marinka Rokvića, Slavica Rokvić, već godinama za svoju porodicu priprema ukusnu zimnicu u kojoj uživaju svi. NJen špajz počekom zime bude prepun ukusnih pikanterija od voća i povrća u kojem se uživa tokom duge i hladne zime.
Slavica je poznata kao izuzetna domaćica i žena koje svaki trenutak slobodnog vremena koristi da uradi nešto korisno i lepo. Ona uživa u pripremi zimnice, a mnoge recepte nasledila je od svoje majke.
Jedan od njih podelila je sa svojm pratiocima na društvenim mrežama. U pitanju je čuveni pinđur, a kako ga ona sprema pogledajte u nastavku.
Potrebno je:
Priprema:
- Paradajz i patlidžan ispeći, oljusštiti, iseći i sipati u šerpu da se upržava. Kada je na pola, dodati iseđene pečene paprike i mešati. Opet mešati do besvesti. U lonce zagrejati ulje i postepeno dodavati u smesu da “zacvrči”, pa opet mešati. Pri kraju dodati so, šećer, esenciju i seckani beli luk. I opet mešati dok vam se ne ukaže dno na šerpi kada povućete varjačom.
Sipati u vruće tegle kada se malo prohladi, pa u zagrejanu rernu nekih desetak minuta. Isključiti rernu i pinđur ostaviti do jutra u njoj - objasnila je Slavica u opisu videa koji je podelila na Instagramu.
Espreso