Izvor:Foto: Profimedia

CIKLON BORIS KREĆE KA SRBIJI: Evo koji delovi su na udaru

Izvor: Nportal

14.09.2024.

14:55

CIKLON Boris hara Evropom i pravi velike probleme, a Ivan Ristić je objavio upozorenje da on sutra dolazi u Srbiju!

Velike probleme i štetu ovaj ciklon napravio je u Hrvatskoj, gde je pao i sneg. U Italiji su poplave, voda nosi sve pred sobom. Ciklon Boris je u Rumuniji odneo pet života, a na najvećem udaru naći će se Poljska, Češka, Slovačka, Austrija i Hrvatska.

Meteorolog amatar, Ivan Ristić objavio je upozorenje na svom Fejsbuk profilu u kom je naveo da ozloglašeni ciklon sutra dolazi u Srbiju.

"UPOZORENJE!!! Sutra ciklon BORIS dolazi kod nas, Vojvodina će biti u njegovom oku to jest centru. Biće vetrovito i kišovito. Udare vetra je teško proceniti sada trenutno jer su u oku ciklona nešto slabiji nego na periferiji", napisao je Ristić.

Bumerang

"Sledeće nedelje bićemo pod uticajem, kako Italijani kažu BUMERANG ciklona, visinski ciklon će od ponedeljka početi retrogradno da se kreće prema zapadu. Dakle vratiće se tamo odakle je došao kao bumerang. Biće još dosta oblaka povremeno i kiše naročito na jugu temperatura od utorka u porastu i kretaće se oko 20 stepeni. Ako bude više sunca približiće se i 25 stepeni najverovatnije tek za sledeći vikend, kada će ipak biti malo stabilnije", dodao je Ristić.

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm zbog kiše, a u istočnoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM i zbog grmljavine. Žuti meteo alarm znači da vreme može biti potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

(Kurir)