Izvor:Foto: M.Koković

NADIMAK SMOKI: Mnogi ne znaju zašto su LJubišu zvali ovako

Izvor: Nportal

15.09.2024.

10:23

Popularni glumac poznat je pod nadimkom Smoki, ali malo je onih koji znaju zbog čega ga je dobio...

Glumačka legenda, LJubiša Samardžić napustio nas je 2017. godine. Iza sebe je ostavio brojne uloge, nezaboravne replike iz kultnih filmova i serija nebrojano mnogo nagrada i priznanja, ali mnogi ne znaju kako je zapravo nastao nadimak Smoki, po kojem ga pamte.

LJubiša je kao mladić živeo u siromaštvu, rano je ostao bez oca, ali nikada nije prestajao da se divi svojoj majci, koja mu je bila najveća podrška.

Glumca težak život nije sprečio da upiše glumu, a u jednom intervjuu, na šaljivo pitanje novinara koliko padeža je znao kad je otišao na studije u Beograd, Smoki je, takođe na šaljiv način, odgovorio: "Četiri". Ovaj odgovor nasmejao je sve prisutne, jer je priznao da je za ostala tri saznao kada je došao u Beograd.

BloombergAdria.com

Popularni glumac poznat je pod nadimkom Smoki, ali malo je onih koji znaju zbog čega ga je dobio. Debitovao je 1960, a poslednji put pred kamerama se pojavio 2011. u filmu i TV seriji "Miris kiše na Balkanu" koje je i režirao.

BloombergAdria.com

Nadimak je dobio davne 1962. godine, zahvaljujući filmu "Peščani grad" u kome je igrao mladića po imenu Smoki.

U filmu slovenačkog reditelja Bostjana Hladnika igrao je jednog od dvojice drugara koji se tokom letovanja upuštaju u razne zavrzlame. Četiri godine kasnije Samardžić je ponovio ovu ulogu i u TV seriji "Smoki".