Izvor:Foto: B. Grujić

UŠLA "U RED" KILOMETARA: Verujete li KOLIKO je duga zastava

Izvor: Novosti/B. Grujić

16.09.2024.

12:46

LIČANIN Branko Hrkalović ponosno suče svoje junačke brčine.

Jučerašnji Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave (15. septembar), obeležili su meštani više sela u opštini Nova Crnja. Među njima je i Aleksandrovo kroz koje je prodefilovala ogromna trobojka Srbije dužine ravno - stotinu metara! 

Na njenom čelu, od murala kralju Aleksandru do Dobrovoljačke kapije u centru malog banatskog mesta, sa barjakom u rukama i još jednom zastavom Srbije bio je Branko Hrkalović, Ličanin iz mesta Doljani, koji sada živi u Aleksandrovu, a dobrovoljac je bio 1.753 dana u prethodnim ratovima.

BloombergAdria.com

Zastavu su nosili predstavnici institucija, udruženja građana, sportskih klubova, Srpske pravoslavne crkve, đaci i brojni meštani.

- Ja sam srpsku zastavu, kako to činim već nekoliko godina, postavio i na jarbolu u dvorištu kuće u kojoj živim sa porodicom - naglasio je Branko, ponosno sučući svoje junačke brčine.

- Akcija podele zastava meštanima naše opštine, koji su pokazali želju sa ukrase svoje domove i na njima istaknu zastave, kao i do sada protekla je iznad naših očekivanja i za tili čas smo razdeljli sve zastave - naglasio je Dragan Daničić, predsednik opštine Nova Crnja, čestitajući praznik Dan srpskig jedinstva i nacionalne zastave svim građanima Srbije.

Pogledajte i zanimljivu galeriju našeg urednika fotografije, Dragana Milovanovića, kao istoriju srpske zastave kroz događaje koje ste mogli da pratite u izdanjima "Večernjih novosti":

(Novosti/B. Grujić)